H ile başlayan çiçek isimleri
H harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, H ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.
Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "h ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "h harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "h ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...
Çiçek Nedir?
Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.
Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.
Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.
H ile Başlayan Çiçek İsimleri
H ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca H harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.
- Hanım düğmesi
- Hanım sallandı
- Hanımeli
- Haseki küpesi
- Haşhaş çiçeği
- Hatmi
- Helyotrop
- Hercai menekşe
- Hezaren
- Horoz ibiği
- Hüsnüyusuf
H harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler
Hanım düğmesi: Genellikle dünya amaranth, lisans düğmesi, makhmali ve vadamalli olarak bilinen Gomphrena globosa, Amaranthaceae ailesinden yenilebilir bir bitkidir.
Hanımeli: Caprifoliaceae familyasına ait, çalı ve/veya sarmaşık grubundan bir bitkidir. Yaklaşık 180 türü vardır, bunun 100 kadarı Çin'dedir. Avrupa ve Kuzey Amerika'da 20şer türü vardır. En çok bilinen türleri Lonicera periclymenum, Lonicera japonica ve Lonicera sempervirens dir.
Haseki küpesi: Aquilegia, çayırlarda, ormanlık alanlarda ve çiçeklerinin teşvik edilmiş yaprakları ile bilinen Kuzey Yarımküre boyunca daha yüksek irtifalarda bulunan yaklaşık 60-70 yıllık bitki türünün bir cinsidir.
Haşhaş çiçeği: Gelincikler familyasındandır. Yaprakları yumurta şeklindedir. Uca doğru sivri tabanı kalp şeklinde olup gövdeyi sarmıştır. Kenarları derin dişli, mavimsi yeşil veya grimsi yeşil renktedir.
Hatmi: Ebegümecigiller familyasından, 60 yakın türü bulunan Alcea cinsinden bitki türlerinin ortak adı.
Hercai menekşe: Menekşegiller familyasına bağlı bir menekşe türü. Diğer menekşe türleri ile birleştirilerek birçok melez kültivarın türetilmesinde yaygın bir şekilde kullanılır.
Hezaren: Delphinium, düğün çiçeğigiller familyasından bir bitki cinsi. Ayrıca hezaren ve saray çiçeği olarak da bilinir. Anadolu'da 30 kadar delphinium türü vardır. Bir kısmı üzerinde kimyasal araştırmalar yapılmıştır. Tohumlarından önemli alkaloidler elde edilmektedir.
Hüsnüyusuf çiçeği: Hoş William, iki yıllık bir çiçektir. Güneşli ve yarı gölge alanlarda güzel gelişir. Tohumları ilkbahar aylarından yaz başına kadar ekebilirsiniz. Çiçeklerin açılması bir sonraki yaz mevsiminde olacaktır. Çok kolay yetişebilen bir çiçektir. Gölge bir yerde torf içinde çimlendirerek, dikilmek istenen alana göçürebilir. Bitkilerin bol çiçek açması için düzenli olarak sulanmaları gereklidir. Bitkiler 50 cm kadar boylanırlar.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.