Hafik Dündar Köyü
Dündar Köyü haberleri, Hafik Dündar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dündar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Dündar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Hafik Dündar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dündar köyü son dakika gelişmeleri, Dündar köyüne özgü yemekler, Hafik Dündar köyünün tarihi, Dündar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dündar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Dündar , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dündar Köyü Resimleri ve dündar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Dündar Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?
DÜNDAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Dündar, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Dündar köyü Dindarlı Cemaatı tarafından kurulmuştur. 1900 yılı kayıtlarında Dündar köyüne rastlanmamaktadır. Köyün tarihi Hubuyar köyü ile birlikte geçmektedir. Hatta bu köy zaman zaman Hubuyar köyüne merkezlik yaptıgı söylenilmektedir. 50 yıl müddetle Dündar köyünden Keçeli Topçunun muhtar oldugu anlatılmaktadır.
Dündar köyünün 1915 yılı öncesi tarihi için Hubuyar köyü bilgilerine bakılmalıdır. Dündar köyünün Üvek (Sofigiller) isminde bir mezrasi bulunmaktadır. Köye ismini veren cemaatın asıl ismi Dindar, Dindarlı şeklindedir. Dindar kelimesi zamanla Dündar şekli ile telaffuz edilmistir. Ipsile/Tozanlı’ya baglı olan Dündar köyü 1969 yılında Hafik ilçesine baglanmıştır.
Sivas iline 105 km, Hafik ilçesine 59 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
1915´lerde köyde 90´i kadin, 77´si erkek olmak üzere toplam 167 nüfus bulunuyordu. Köyün nüfusu 1935´te 218, 1946´da 156, 1960´ta 205, 1965´te 209, 1973´te 240, 1980´de 240, 1985´te 131, 1990´da 111 kisidir. 2000 yili itibarıyla Dündar´da 29´u kadin, 29´u erkek olmak üzere toplam 58 kişi yasamaktaydi. Köy disinda calisan ve köyde mülkü olan hareketli nüfus sayisi 350 kisidir. Köyde yapilasma faaliyeti devam etmekte, yaz aylarinda Dündar köyünün nüfusu dört bes kat artmaktadir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır . kanalizasyon şebekesi vardir. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.