Hani Akçayurt Köyü
Akçayurt Köyü Haberleri, Hani Akçayurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akçayurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Akçayurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Hani Akçayurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçayurt köyü son dakika gelişmeleri, Akçayurt köyüne özgü yemekler, Hani Akçayurt köyünün tarihi, Akçayurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçayurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Akçayurt , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçayurt köyü Resimleri ve Akçayurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Hani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hani Diyarbakır Arası Kaç Km? Hani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Hani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Hani Akçayurt Köyünde doğan biri var mı? Hani Doğumlu Ünlüler Kimler?
Akçayurt , Diyarbakır ilinin Hani ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy halkı Zaza kökenlidir.Diyarbakır iline 117 km, Hani ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köy yolunun bozukluğu nedeniyle bu 20–30 km'yi bulmaktadır.Köy dağlık bölgeler arasında kalan verimli topraklara sahip bir ovadır. Etrafında Kalavaz, Kelvare, Tehte Osmun, Kuy Wever dağları bulunur. Köyün dağlık alanda olması olması nedeniyle ulaşım çok zor ve maliyeti yüksektir. Kış aylarında köy yolları kar nedeniyle ilçeyle olan bağlantısı kesilmektedir.Köyün içinden geçen Dicle Nehri köye hayat vermektedir. Sulama Dicle'den sulama kanallarıyla yapılmaktadır.
Köyde çeşitli sebeplerden dolayı bir hayli göç olayı yaşanmıştır. 1994'ten bu yana hane sayısı 29-30 civarında olmuştur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde küçük ve büyük baş hayvancılık yapılmakla beraber küçük baş hayvancılık daha yagındır. Köy halkı kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla tarımcılık yapmaktadır. Sebzelerden domates, salatalık, patlıcan ve biber, meyvelerden üzüm, elma, armut, erik, kayısı ve azami miktarda şeftali yetiştirilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi tamamıyla akarsudur. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir ve en ufak bir yağmurda kapanmaya müsaittir. Köyde elektrik vardır. Sabit telefon yoktur.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.