Hastanedeki Giysi Banka Yoğun İlgi
Dicle üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan giysi bankta incelemelerde bulunan Hastaneler Başhekimi Prof.
Dicle üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan giysi bankta incelemelerde bulunan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr.Gökhan Kırbaş çocukları elleriyle giydirdi.
Bazı hastaların istenmeyen durumlarda ihtiyaçları olduğunu, bu nedenle giysi bankın mütevazi bir proje olarak kurulduğunu söyleyen Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş; giysi bank, personellerinin özverili çalışmaları ile her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi. Türkiye'nin birçok ilinden hibe giyim eşyasının koliler halinde geldiğini ifade eden Kırbas, buradan ihtiyaç sahibi hasta ve yakınlarına her türlü giysi ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi. Türkiye'nin bir çok ilinden giysi bağış geldiğini ifade eden Kırbaş, "Başlangıçta hastane çalışanlarının desteği, katkıları ve bağışları ile kurulan giysi banka yeni veya iyi kullanılmış giysi bağışı kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'nin her tarafından bağış gelmeye başladı. İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Rize'ye kadar, hemen hemen her ilden hayır sever vatandaşlar tarafından gönderilen giysi ve ayakkabı kolileri giysi bank sorumluları tarafından teslim alınıyor. Gelen giysiler ilgililer tarafında büyük, çocuk, erkek ve bayan giysileri ayrıştırılarak numaralarına göre tanzim ediliyor. Tanzim edilen bu giysiler arasında kullanılmış giysiler varsa bunlar ilgili personeller tarafından yıkanıp ütülendikten sonra raflara kaldırılıyor. Giysiler buradan da DÜ Hastaneleri'nde tedavi gören ve ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına dağıtılıyor" dedi.
"Giysilerin kullanım uygunluğu değerlendiriliyor"
Giysi banka bağışlanan veya bağışlanacak olan giysilerin önce kullanım uygunluklarının değerlendirildiğini belirten Kırbaş, "Daha sonra bu giysiler yıkanıp ütülenerek ambalaja konulduktan sonra raflara kaldırılıyor. Hastane birimleri tarafından talep edilmesi halinde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bu giysiler birimlere ulaştırılıyor. Bağışta bulunmak isteyen yardım sever personel ve vatandaşlarımız telefondan, hastanemiz birimleri de hastalarının giysi ihtiyacını temin etmek için dahili telefondan bize ulaşabilirler" diye konuştu.
"Gelen bağışları dağıtıyoruz. "
Başhekim Prof. Dr. Kırbaş; konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış giysi bağışlarını kabul ediyoruz. Sadece çalışanlarımız değil, dışarıdan da yüklü miktarda bağış geliyor. Özellikle İstanbul, İzmir, Rize, Diyarbakır ve birçok ilden bize çok sayıda bağış geliyor. Hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Giysi bankamızla özellikle hastanemizde yatan hastalarımız ve hasta yakınlarının pijama, terlik, ayakkabı ve iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda acil serviste acil durumlarda gelip de üzerine üst baş alamamış hastalarımız oluyor. Onların da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Polikliniklerimize gelen bazen yaşlı hastalarımızın istem dışı bazı durumlarda ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçlarını karşılamak için giysi bankamız devreye giriyor"
Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesindeki kalite strateji koordinatörlüğü tarafından her yıl düzenlenen "İyi Proje Uygulaması" kapsamında yapılan yarışmada giysi bank projesi birincilik ödülü almıştı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.