Havza Şeyhsafi Köyü
Havza Şeyhsafi Köyü haberleri,Şeyhsafi köyü güncel son dakika gelişmeleri,Şeyhsafi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Şeyhsafi köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.
Havza Şeyhsafi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şeyhsafi köyü son dakika gelişmeleri, Şeyhsafi köyüne özgü yemekler, Havza Şeyhsafi köyünün tarihi, Şeyhsafi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şeyhsafi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Havza , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şeyhsafi Köyü Resimleri ve Şeyhsafi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında Havza Şeyhsafi Köyünde doğan biri var mı? Havza Doğumlu Ünlüler Kimler?
ŞEYHSAFİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Şeyhsafi , Samsun ilinin Havza ilçesine bağlı bir mahalledir.Samsun ili Havza ilçesine bağlı olan Şeyhsafi Köyü (diğer adıyla Umurbey) Şeyhsavcı adını köy içinde türbesi bulunan Şeyh Savcı'dan almaktadır. Şeyh Savcı ismi zamanla halk dilinde Şeyhsafi olarak değişmiştir. Eski bir yerleşim yeri olan köyde son Selçuklu Sultanlarından Tacettin Altınbaş'ın kabri köy kabristanlığındadır. Kabrindeki hitabede şu cümleler yazılıdır: Türbe-i Gazi Çelebi şehzade-i Sultan Mes’ud der_karye-i Umurbey, Nam-ı diğer Şeyh Savcı der- Simre-i Havza Tabi’i Amasya "Sultan Mes’ud’un şehzadesi Gazi Çelebi’nin Amasya’ya tabi Havza Simre’sine bağlı Umurbey, diğer adıyla Şeyh Savcı mahallesindeki türbesi."Samsun iline 85 km, Havza ilçesine 4 km uzaklıktadır. Havzanın batı tarafında Vezirköprü yolu üzerinde bulunan mahallesimüzde geçim tarım ve hayvancılıkla sağlanmaktadır.Mahallenin iklimi, ne Karadeniz ne Orta Anadolu, tamamen geçit bölgesi iklimine sahiptir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede genellikle buğday, şeker pancarı, mısır, ayçiçeği gibi tarım ürünleri ekimi yapılmaktadır. Hayvancılıkla uğraşanlar bulunsa da geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarımdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır fakat öğrenciler taşımalı sistemle mahallesimüze yaklaşık 4 KM mesafedeki Havzadaki okullara gitmektedir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.