Hitit Üniversitesi Öğrencilerini Bekliyor

Hitit Üniversitesi Öğrencilerini Bekliyor

"Uygarlığı Aydınlatan Bilgi Güneşi" ve "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hem uygarlığı hem de yeniliği temsil eden Hitit Üniversitesi, renkli...

"Uygarlığı Aydınlatan Bilgi Güneşi" ve "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hem uygarlığı hem de yeniliği temsil eden Hitit Üniversitesi, renkli üniversite yaşantısı, istihdam odaklı bölümleri ve nitelikli öğretim elemanları ile öğrencilerini bekliyor.

1976 yılında Çorum Makine Meslek Yüksekokulu ile temelleri atılan ve istihdam odaklı bölüm-programları bünyesinde barındıran Hitit Üniversitesi, deneyimli kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, yöresiyle ve sanayisiyle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olarak "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerliyor. Kuruluşundan bugüne kadar kısa zamanda büyük bir gelişme gösteren Hitit Üniversitesi, tanıtım faaliyetleri, başarılı çalışmaları ve yurt dışındaki üniversitelerle yaptığı ikili iş birlikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Çözüm odaklı üniversite alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, en az bir yabancı dil bilen, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmeyi hedefleyen üniversite, güçlü akademik kadrosu, uluslararası işbirlikleri ve tüm olanaklarıyla öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki iş hayatında ve toplumda daha iyi yerlere gelmesi, başarılara erişmesi adına özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesinin hedeflerinin yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Üniversitenin 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 14 uygulama ve araştırma merkeziyle 192 farklı programda 17 bini aşkın öğrencisinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alkan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yapacak ulusal ve uluslararası öğrencilerle birlikte 20 bin civarında öğrenciye ulaşılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Üniversitede özellikle istihdam odaklı olmak üzere 192 farklı bölüm ve programın bulunduğunu, dile getiren Prof. Dr. Alkan, bölüm ve programları açarken istihdam odaklı olmasını veya yaşayan meslek olarak adlandırılan geleceğin mesleği olmasını istediklerini belirtti. Prof. Dr. Alkan, bazı temel meslek ve alan branşları olduğuna işaret ederek yeni meslekleri üniversiteye kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Hitit Üniversitesinin tanınırlığı, bilinirliği ve farkındalığının her geçen gün arttığını dile getiren Rektör Alkan, "Anadolu üniversiteleri arasında tanıtım noktasında yoğun bir emek sarf ediyoruz. Her yerde üniversitemizin tanıtımları yapılıyor. Tüm bu konseptler sonucunda doluluk oranımız oldukça yüksek. Geçen yıl genel doluluk oranımız yüzde 99,15 gibi oldukça yüksek bir orana ulaştı. Dünyanın merkezinde bir dünya üniversitesi ve en özel devlet üniversitesiyiz. Profesyonel bir yaklaşım sergiliyoruz. Zaman zaman benim zaman zamanda hocalarımızın katıldığı eğitim fuarlarında vatandaşlar bize üniversitenin ücretini soruyor. Bizde özel bir üniversite değil, devlet üniversitesi olduğumuzu dile getiriyoruz. Tanıtımlarımız yurt dışında da yoğun bir şekilde devam ediyor. Türk dünyası ile Afrika ve Arap dünyası bizim için çok önemli. Buralardan bize gelen çok sayıda öğrenci var. Bu durumun bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

"Her bölüme birinci tercih ve en yüksek LYS puanı ile yerleşen öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz"

Üniversite olarak öğrencilere her türlü kolaylığı sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Biz ne yaptığımız biliyoruz. Nereye gitmek istediğimizi biliyoruz. Kalite güvence sistemleri çok önemli. Mühendislik Fakültemizde Makine ve Kimya bölümlerinde akreditasyonumuzu aldık. Diğerlerine de başlayacağız. Artık öğrencilerimize pek çok dersi uzaktan eğitimle veriyoruz. Her şeyden önce Hitit Üniversitesi olarak biz öğrencilerimize kentimizde ve üniversitemizde zorluk çekmemeleri amacıyla barınma, ulaşım, öğrenci hizmetlerine kadar birçok konuda her türlü olanağı ve kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Her bölüme birinci tercih ile yerleşen öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. Yine her bölüme en yüksek LYS puanı ile yerleşen öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. Yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma olanaklarımız mevcut. İkinci öğretim öğrencilerine yemek hizmeti veriyoruz. Ulaşım konusunda öğrencilere birimler arası ring servis olanağı sunuyoruz. 7/24 kütüphaneye erişim olanağımız var. Araştırma projeleri yapan öğrencileri teşvik ediyoruz. Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz; öğrencilerle birebir yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz. Senato toplantılarına öğrenci temsilcilerimiz katılabiliyor. Öğrenci kulüplerindeki öğrencilerimiz etkinlikler çerçevesinde yurt içi, yurt dışına gitme imkanına kavuşuyor. İnternet olanaklarımız bulunuyor. Üniversitemiz 2012 yılından bu yana Eduroam'a (Education Roaming - Eğitim Gezintisi) üye. Akreditasyon çalışmaları yapıyoruz ki bu çalışma sonunda üniversitemizden mezun bir öğrencinin diploması dünyada geçerli olabilecek. Çift ana dal, yandal imkanlarımız var. Engelsiz Üniversite Birimimiz var ki bu birimimiz engelli öğrencilerimizin engellerini ortadan kaldırmaya yönelik çözümler üreten bir birim. Lisans sonrası öğrencilerimiz lisansüstü eğitimle devam etmek isterlerse ortak lisansüstü programlardan yararlanabilir. Tüm bu olanakların yanı sıra üniversitemiz uluslararasılaşma faaliyetlerini de yoğun bir şekilde yürütmektedir, isteyen öğrencilerimiz Erasmus ve Mevlana programlarından yararlanmaktadır. Diğer yandan tarihi, doğası, sanayisiyle Anadolu'nun özeti diyebileceğimiz Çorum'da çevre illere oranla sosyal yaşam daha gelişmiştir. Hem coğrafi konumu hem de kültürel altyapısı, sosyal etkinlikler gerçekleştirebilmek için çok elverişlidir. Şehirde sinema salonları, Devlet Tiyatro Salonu, müze, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede spor kompleksleri bulunmaktadır. Aynı şekilde, çok sayıda kafe, restoran, eğlence merkezleri, öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri mekanlar ve AVM vardır. Yaşam giderleriyse, takdir edersiniz ki kişinin yaşam standartlarına göre değişiklik arz eder" ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmenin ve ekonomik olarak tam bağımsız bir ülke olabilmenin yolu Ar-Ge'den geçmektedir"

Üniversitedeki Ar-Ge çalışmaları hakkında da bilgiler veren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmek ve ekonomik olarak tam bağımsız bir ülke olabilmenin yolu Ar-Ge'den geçmektedir. Biz bu bilinçle hareket ederek elimizdeki tüm olanakları öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve paydaşlarımız için seferber ediyoruz. Her şeyden önce bilgiye ulaşım artık çok kolay. Merkez Kütüphanemizde 92 bin 598 basılı kaynak, 45 bin e-dergi, 514 bin e-kitap ve 50 veri tabanı hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımızın hizmetinde. Bilişim altyapımız son derece sağlam, son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarımız dünya standartlarında. TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının finanse ettiği Engellilere Destek Programı (EDES) gibi projeler için Ulusal Ajans Hibeleri ile şimdiye kadar toplam 6 milyon TL'yi aşkın destek sağlandı. Üniversitemiz, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla öğrencilerin kendi projelerini üretmelerine ve bu projeleri hayata geçirmelerine de destek olmaktadır. TÜBİTAK destekli öğrenci projeleri kapsamında yapılan hidrojen ve güneş enerjili otomobilleri katıldığı yarışlarda çeşitli dereceler almıştır" dedi.

"Teknokent'te öğrencilere yüzde 40 indirim"

Teknokent'te öğrencilere yüzde 40 indirim uygulandığını anlatan Prof. Dr. Alkan, "Merkez laboratuvarı bölgedeki en güzel laboratuvarlardan bir tanesi. Toprak analizi başta olmak üzere pek çok tahlil burada yapılarak ilimize hizmet veriliyor. OKA tarafından desteklenen bir Teknokent'imiz var. Burada öğrencilerimiz için yüzde 40'lık indirimler yaptık. Orada şirket kurabilecekler. Yurt dışına gidecek arkadaşlarımıza proje desteği veriyoruz. Öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı etkinliklerine katılabiliyor. Sadece hocalarımıza değil, öğrencilerimize de destek veriyoruz. Senatoda öğrenci arkadaşlarımızın temsili var. Kendileri ile ilgili bir sorun varsa geliyorlar bunu bizimle paylaşıyorlar. Birinci tercihle birimine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye ediyoruz. Onun ötesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. Öğrencilerimize kısmi zamanlı çalışma imkanı veriyoruz. Böylece onlar hem eğitim görürlerken hem de ekonomik anlamda kendilerine destek sağlıyorlar. Engelsiz üniversite konseptimiz var. Gücümüz yettiği kadar yeni yapılan kampüslerimize de engellilerimizle ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Onun ötesinde kendi enerjisini üreten bir kampüs bekliyor öğrencilerimizi. Yurt dışı ile irtibatı yakın olan hocaların bulunduğu bölümler bekliyor. Şehirle barışık bir üniversite bekliyor öğrenci arkadaşlarımızı. Günün her saatinde ulaşabilecekleri bir rektör bekliyor öğrenci arkadaşlarımızı. Her fırsatta her zaman ulaşabilecekler" şeklinde konuştu.

"Antarktika Bilim Üssü Projesinin ortağıyız çünkü bilim yerel olmaz"

Bilimin yerel olamayacağını dile getiren Prof. Dr. Alkan, "Bugüne kadar hem yurt dışında hem yurt içinde yüzlerce üniversite ile işbirliği protokolü imzaladık. İmzaladığımız protokol çerçevesinde aramızda ortak çalışmalar ve projeler yapıyoruz. Bu çalışma da onlardan biri. Biliyorsunuz Antarktika, iklim özellikleri ve yeraltı kaynakları açısından son derece değerli bir kıta. Dünyanın en büyük su potansiyeli taşıyan bu kıtasında, yaklaşık 60 ülke bilimsel araştırmalar üzerine orada çalışıyor. Bu sebeple, Türkiye olarak bizim de orada olmamız gerekiyor. Bilim yerel olamaz. Bundan dolayı bu tür araştırmalarda küresel düşünüp küresel hareket etmemiz gerekir. Biz de Antarktika'ya Türk bilim üssü kurulması hedefindeyiz. Bilimsel çalışmalar bittikten sonra üye ülke statüsüne geçebileceğiz. Üye ülke olduğumuzda ise kıtayla ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olacağız. Bu hedef doğrultusunda Antarktika Bilim Üssü Projesi kapsamında, bilimsel çalışmalar yapmak üzere Hitit Üniversitesi, İTÜ ve KTÜ öğretim elemanlarından oluşan 9 kişilik araştırma ekibi kuruldu. "1. Türkiye Antarktika Seyrüseferi" projesinin Mart 2017 sürecinde üniversitemiz Öğr. Gör. M. Nurullah Alkan'ın da Türk bilim insanları içinde yer aldığı ekibin yurda dönmesiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Antarktika Araştırma Grubu'nu kabul etti. Böylesine önemli bir projede genç bir üniversite olarak Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ'yle birlikte çalışmalar yapıyor olmak bizim için son derece gurur verici" dedi.

Uluslararası arenada yürütülen çalışmalar ve öğrenci kulüpleri hakkında da bilgiler veren Alkan, "Uluslararasılaşma çalışmalarına büyük önem gösteriyoruz. Dünyaya entegre bir üniversite olma hedefiyle çıktığımız yolda, sayıları her geçen gün artmakla birlikte 47 ülkeden 126 üniversite ile imzaladığımız 146 eğitim ve araştırma iş birliği protokolü ile dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Erasmus programını en iyi biçimde yürüten üniversitemizde öğrencilerimiz, dünyanın dört bir tarafından anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde değişim öğrencisi olarak eğitim görebiliyorlar. Hitit Üniversitesi AB ülkeleri ile yürüttüğü akademik değişim programlarının yanı sıra dünyanın dört bir tarafından çok sayıda üniversite ile de ilişkilerini sürdürmektedir. İş birliği protokolü imzalanan yurt dışı üniversiteleri ile yapılan ortak çalışmalarla çok sayıda araştırma imkanı oluşturularak uluslararası bilgi alışverişinde bulunulmaktadır. Bu iş birliği protokolleri kapsamında, ortak bilimsel araştırmalar, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, ortak bilimsel toplantılar, proje çalışmaları, eğitim amaçlı diğer etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bugün itibarıyla üniversitemizde 13 yabancı uyruklu öğretim elemanı var ve 144 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitimlerine devam etmektedir. Üniversiteler, öğrencilerin hobi ve ilgi alanlarını keşfedebilmesi ve bu alanlarda kendilerini geliştirebilmesi için en ideal ortamdır. Bu ortamı sağlayan en önemli unsur, şüphesiz ki öğrenci kulüpleridir. Spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren üniversite öğrenci kulüpleri, hem okulun ilk yıllarından itibaren öğrencilerin sosyalleşebilmesini sağlayacak önemli bir araç hem de dersler dışındaki boş zamanlarda öğrencilerin yeni şeyler üretebileceği bir zemin olmaktadır" diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Öğrencilerini Bekliyor

Hitit Üniversitesi Öğrencilerini Bekliyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.