İl Genel Meclisi Kano Su Sporu İçin Araştırma Yaptı
Muş İl Genel Meclisi, kano spor dalının faaliyetleri ile ilgili daha önce Turizm ve Gençlik Spor İhtisas Komisyonu'nca hazırlanan raporu oy birliğiyle onayladı.
Muş İl Genel Meclisi, kano spor dalının faaliyetleri ile ilgili daha önce Turizm ve Gençlik Spor İhtisas Komisyonu'nca hazırlanan raporu oy birliğiyle onayladı.
Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı Ağustos ayı dördüncü toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile toplantı devam etti. Toplantıda Muş'ta yürütülen kano spor dalı ile ilgili meclisi bilgilendirmek üzere Turizm ve Gençlik Spor İhtisas Komisyonu'nca hazırlanan rapor okundu. Gündem üzerine Turizm ve Gençlik Spor İhtisas Komisyon Başkan Yardımcısı Ümit Sakık, 4 adet durgun su kanosu olduğunu belirterek, "Muş ilimizde faaliyet gösteren kano spor dalıyla ilgili meclisi bilgilendirmek için komisyonumuz incelemede bulundu. 2013 yılından itibaren Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü işbirliğinde rafting ve kano su sporları faaliyetleri başlamıştır. Rafting sporu için iki adet uluslararası standartlara uygun bot ve 20 adet can yeleği, kask ve kürek bulunmaktadır. 2014 yılında Muş Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafında "Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi" uygulanmıştır. Proje kapsamında 4 adet durgun su kanosu alınmış, ayrıca 20 adet kürek, 20 adet kask, 20 adet cankurtaran yeleği, 20 çift ayakkabı ve 12 adet ise sporcu su elbisesi alınmıştır. Bunlarla birlikte malzemelerin taşınması için bir karavana da alınmıştır. Ancak bu malzemelerin korunması ve faaliyetlerin devam etmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasının zemin katında bir depo oluşturulmuştur. Bu depo şu an ambarı olarak kullanılmaktadır. Daha sonra karavanaya konulan malzemelerin birçoğu kullanılmaz hale gelmiştir" dedi.
Su sporlarının faaliyetlerine devam etmesi için bir depoya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Sakık, "2014 tarihinde su sporları rafting ve kano adı altında Murat Nehri ve tarihi Murat Köprüsü'nde faaliyetlere bulunmuş olup 6 defa TRT, TRT Avaz ve diğer kanalların canlı yayınları ile uluslararası tanıtımları yapılmıştır. Bununla birlikte su sporları için bir deponun kiralanmasına ve iç tasarımının oluşturulmasına ihtiyaç bulunmaktadır "ifadelerini kullandı.
Açıklanan komisyon raporu oy birliğiyle onaylandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.