İlahiyat Öğrencilerinin Yaz Okulu Mağduriyeti
İlahiyat Fakültesi öğrencileri, kontenjanın sınırlı olması ve Türkiye'de sadece 3 üniversitenin yaz okulu açması sebebiyle mağduriyet yaşıyor.
İlahiyat Fakültesi öğrencileri, kontenjanın sınırlı olması ve Türkiye'de sadece 3 üniversitenin yaz okulu açması sebebiyle mağduriyet yaşıyor.
Sorumlu oldukları derslerde başarısızlık yaşayan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin tek umudu yaz okulları oldu. Yaz okullarının ise yetersiz kontenjanları, öğrencileri mağdur etti. Çoğu üniversitenin İlahiyat Fakültesi için yaz okulu açmaması, öğrencilerin tepkisini çekti. Türkiye'de sadece Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi için yaz okulu açması, yoğunluklara sebep oldu. Yoğunlukların bir adresi ise ESOGÜ oldu. İlahiyat Fakültesi önünde Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler toplanırken, kontenjanın sınırlı olması gece boyu süren yoğunluğa neden oldu. Saatlerce yanlarında valizlerle bekleyen birçok öğrencinin sıcaktan ve uykusuzluktan dolayı mağdur oldukları görüldü. Bir umut fakülte önünde bekleyen öğrenciler, kendi üniversitelerinin kontenjan açmamasına tepki gösterdi.
Uzun süren yolculuk sonrası Eskişehir'e ulaştıklarını anlatan öğrenciler, kontenjanın komik sayılarda kaldığını iddia ettiler. Kendi üniversitelerinin Yaz Okulu açmasıyla problemin çözülebileceğini dile getiren mağdur öğrenciler, öğretim üyelerini suçladı. Öğretim üyelerini konuyla ilgili olarak okul bitmeden de uyardıklarını aktaran öğrenciler, hocalarının kendilerini dinlememesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını sözlerine eklediler. Problemin çözülmesi için her üniversitenin kendi öğrencileri için yaz okulu açmasının gerektiğini vurgulayan öğrenciler, kendilerinin yakmadan ve yıkmadan haklarını aradıklarını açıkladılar.
Öte yandan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen kalabalık bir öğrenci grubu ise yüzlerce öğrenci olarak Yaz Okulu için Eskişehir'e geldiklerini, üniversitelerinin kendilerini mağdur ettiğini, kimsenin sorunu çözmek için uğraşmadığından söz ettiler. Okul için para yatırdıklarını ve ücretin 4 yada 5 ay sonra kendilerine geri verileceğinden bahseden İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, haktan ve hukuktan bahseden öğretim üyelerinin çelişkide kaldıklarını söylediler.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.