İmzalar İşbirliği İçin
Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Suluova Ziraat Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Suluova Ziraat Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Öğretim faaliyetleri, çevre etkileri ve sosyal-kültürel alanlarda işbirliği yapmayı kapsayan protokole imzalar Rektör Prof. Dr. Metin Orbay ile Suluova Ziraat Odası Başkanı Adnan Öksüz tarafından atıldı. Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Tuba Yıldırım, Suluova MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, Suluova Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ile laboratuvarda görevli uzmanların da katıldığı programda konuşan Rektör Orbay, "Üniversitelerin eğitim öğretim yapma faaliyetlerinin yanı sıra toplum yararına çalışmalar yapmak gibi görevleri de vardır. Amasya Üniversitesi olarak ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına proje ve AR-GE çalışmalarını, paydaşlarımızın da desteğini alarak yapıyoruz" dedi.
Bilimsel araştırmalar yapmanın yanı sıra bölge halkının, işletmelerin ihtiyacı olan analizlerin birçoğunun laboratuvarda kar amacı gütmeden son teknoloji cihazlarla kısa sürede yapıldığına değinen Rektör Orbay, "Geçtiğimiz günlerde toprak analizi laboratuvarımızı da bu amaçla hizmete açtık. Tarımsal üretimde önemli bir noktada olan Amasyamızın Suluova İlçesi Ziraat Odası ile işbirliği protokolü imzalamak bizleri çok memnun etmiştir. Zira Suluova MYO'da açtığımız programlar Suluova tarımının daha bilimsel ölçütlerde yapılmasına destek ve öncülük eden programlardır. Bizler için toprak önemlidir, vatanımızdır; vatanını seven toprağını her türlü musibetten korumak zorundadır" diye konuştu.
Çiftçiye daha kaliteli hizmet götürmek amacıyla işbirliği protokolünü imzaladıklarını anlatan Suluova Ziraat Odası Başkanı Adnan Öksüz de, "Suluova ilçesi tarımsal üretim bakımından Türkiye ölçeğinde önemli bir içedir. Çiftçimiz açısından hayati önem taşıyan hayvan hastalıklarına karşı neler yapılabileceği, toprak ya da yem numunelerinin analizi gibi çeşitli çalışmaları uzak illere gitmeden, kısa zamanda ve daha ekonomik olarak kendi ilimizde yapabileceğiz. Hem de Amasya Üniversitesi'nde yapılan analizler daha kapsamlı ve kıdemli olacak. Toprağı bilinçsiz işlediğiniz zaman, planlı üretim yapmadığınız zaman üretim kalitesinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Toprakta geri dönüşü olmayan tahribatlara yol açıyoruz. Üniversitemizle birlikte yapacağımız çeşitli eğitici ve akademik çalışmalarla çiftçimizi de bilinçlendirip kontrolsüz üretimin önüne geçeceğiz. Bilinçli çiftçilik için eğitim şart diyoruz" şeklinde konuştu.
Merkezi Araştırma Müdürü Doç Dr. Tuba Yıldırım ise ikili işbirliğini içeren protokolle işbirliğine dayalı araştırma projeleri ve çalışmalar yapılması, analiz sonuçlarının değerlendirilmesi, laboratuvar altyapısının oluşturulmasında işbirliği, fiziksel, kimyasal ve biyolojik alanlarda işbirliği, üretici personel eğitimi sertifika programlarının düzenlenmesi kararlarının alındığını açıkladı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.