İpsala Sarpdere Köyü
Sarpdere köyü haberleri, İpsala Sarpdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarpdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Sarpdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
İpsala Sarpdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarpdere köyü son dakika gelişmeleri, Sarpdere köyüne özgü yemekler, İpsala Sarpdere köyünün tarihi, Sarpdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarpdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sarpdere, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarpdere Köyü Resimleri ve Sarpdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz Edirne Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Sarpdere köyünde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sarpdere, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür.Edirne iline 127 km, İpsala ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köy iki dere yatağı arasında kurulduğu ve bu dereler dik yamaçta bulunduğu için bu adı almıştır.
Köyün doğusunda Korucuköy, batısında İpsala ilçesi, kuzeyinde Hıdırköy köyü, güneyinde Esetçe Beldesi yer almaktadır.
Köy halkı Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında Bulgaristan’ın Lofça, Plevne, Deli Orman, Eski Zara, Şumnu bölgeleri ve Yunanistan’ın Drama, Vardar, İskeçe ve Selanik bölgelerinden gelmiştir.
Köyde 1 ilköğretim okulu, 1 sağlık ocağı ve 1 cami bulunmaktadır.
Köy halkı, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Yetiştirilen ürünler; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve ayçiçeğidir. Ayrıca sulak arazilerde şeker pancarı, salçalık domates ve mısır ekimi yapılmaktadır. Sel sularının derelerde bıraktığı dere kumları köyün zenginlik kaynağı sayılabilir. Köy sınırları içerisinde kalan tarım arazisi toplam 23630 dekardır.
Köyde içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT acentesi yoktur. Köye ulaşım sağlayan yol asfalt olup sabit telefon ve elektrik vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.