İpsala Sultanköy
Sultanköy haberleri, İpsala Sultanköy güncel son dakika gelişmeleri, Sultanköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İpsala köyleri arasında yer alan Sultanköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
İpsala Sultanköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sultanköy son dakika gelişmeleri, Sultanköye özgü yemekler, İpsala Sultanköy tarihi, Sultanköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sultanköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sultanköy, Edirne ilinin İpsala ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sultanköy Resimleri ve Sultanköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz Edirne Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Sultanköyde doğan biri var mı? İpsala Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sultanköy, Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı bir köy olup Edirne iline 112 km , İpsala ilçesine ise 14 km uzaklıktadır. Sultanköy dalgalı bir arazi üzerine kurulmuş olup, doğusunda İbriktepe beldesi, batısında Balabancık köyü, kuzeyinde Tevfikiye köyü, güneyinde ise İpsala ilçesi bulunmaktadır.
Dalgalı bir araziye sahip olduğundan dolayı yağmur sularının açtığı derecikler çoktur. Bu derecikler yazın kurumaktadır. Ayrıca çeltik deresinde bir çok su kaynağı bulunmaktadır. Çeltik deresinde akan su kaynaklarından derenin yanlarında bulunan arazilerdeki bitkiler sulanmaktadır. Köyde yer altı su kaynağı da bulunmaktadır. Köyün yaklaşık 40 bin dekar arazisi bulunmaktadır. Bunun 15 bin dekarı sulanabilir arazidir.
Lozan antlaşmasından sonra Rumlar'dan boşalan köye Selanik, Drama, Batı Trakya’dan gelenler ile Romanya ve Bulgaristan'dan gelen muhacirler yerleştirilmiştir.
Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Büyük baş hayvancılık son yıllarda gelişmiş ve süt inekleri yetiştirilmeye başlanmıştır. Tarım ürünü olarak buğday, ayçiçeği, kavun ve karpuz yetiştirilmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.