İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim Ve Aksesuarları Fuarı’na Yoğun İlgi
Uluslararası profesyonel ticari alıcıları ağırlayan İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı'na ziyaretçilerin...
Uluslararası profesyonel ticari alıcıları ağırlayan İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı'na ziyaretçilerin yoğun ilgisi devam ediyor.
İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, özellikle Arap ülkeleri ile Rusya ve Ukrayna'dan beklenenin de üzerinde alıcı ve ziyaretçi katılımı ile devam ediyor. 27 Temmuz'da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca tarafından açılışı yapılan Fuara; İspanya, Ukrayna, Almanya ve Türkiye'den 200 marka katılım sağladı.
İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 27 Temmuz'da İstanbul Fuar Merkezi 9 ve 10'ncu salonlarda ziyarete açıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerinin yoğunluğu ile dikkat çeken fuar, beklenenin de üzerinde hareketli geçiyor. Bebek ve çocuk modasında 0-16 yaş arası 2016 Sonbahar - Kış koleksiyonlarının görücüye çıktığı İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek, Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı'nda, bebek ve çocuk giyim ve abiye, iç çamaşırı, çorap ve aksesuarlar, bebek ve çocuk ev tekstilinin yanı sıra hamile giyim ve aksesuarları ürün grupları yer alıyor. Fuarın ziyaretçi profilini ise Perakendeci-Bebek & Çocuk ve Hamile Ürünleri, Bebek ve Çocuk Hazır Giyim, Ayakkabı Mağazaları, Anne ve Hamile Giyim Mağazaları, Mağaza Zincirleri, Departman Store'lar ile İthalat ve İhracatçı, Distribütör, Acenta ve Toptancılar, Satın Alma Ofisleri ve Ticaret Firmaları ile E-Ticaret firmaları oluşturuyor.
Zor şartlarda fuar açtıklarını belirten UBM ICC Genel Müdürü Erdal Baykara, "Öncelikle katılımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Böylesi bir dönemde bizi yalnız bırakmadılar. Hep beraber bu fuarı açmamıza vesile oldular. Fuar umduğumuzdan daha iyi şekilde sürüyor. Beklentimizin üzerinde çok sayıda alıcı fuarımızı ziyaret etti. Özellikle Arap ülkelerinden, Rusya ve Ukrayna bölgelerinden ciddi alıcılarımız var" dedi.
Türkiye'nin güçlü bir tekstil ülkesi olduğunu belirten Elsima firması yöneticisi Oğuzhan Geyik, "Çocuk giyim pazarı da Türkiye'nin tekstilinde güçlü olan sektörlerden biri. Biz bu gücümüzü dünyaya yeniden göstermeye devam ediyoruz. Türkiye bulunduğu coğrafyada ve dünyada güçlü ekonomiye ve güçlü siyasi yapıya sahip ülkedir. Biz firmalar olarak, devletimizin ve milletimizin arkasında durup cesaretli davranmamız gerekiyor. İktisadi ve ekonomik tüm teşebbüslerimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Firma olarak ticaretimize durmadan devam ediyoruz. Ülkemizde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Başarılı bir fuar geçirmekteyiz" dedi.
Hemen fuar öncesi yaşanan olağanüstü ortamın herkesin morallerinin düşük olduğu bir süreçte geçtiğini belirten Pamina Kids Direktörü Efe Şenol, "Tüm bunlara karşın fuar için hazırlıklarımızı günlük yapmadığımızdan ve her koşulda çalışmalarımızı sürdürdüğümüzden, bu sürekliliğimizin hızlı bir şekilde, artarak devam etmesini hedefledik. Anlık bir olumsuzluğun sektöre ciddi anlamda moralsizlik getireceğine inanmıyoruz. Hatta fuar öncesinde müşterilerimizin fuara gelip gelmeme konusunda kararsızlıklarını yenmeleri için sürekli diyalog halinde olduk. Ülkemizde ve sektörümüzde kesinlikle herhangi bir problem olmadığını, güzel bir fuar geçireceğimizi ve profesyonel bir ticaret ortamı olduğunu izah ettik. Firma olarak da fuara güçlü bir şekilde hazırlandık. Sektörümüzün kuvvetli bir şekilde devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Fuarda yer alan Boinc Tekstil firmasının fuar sorumlusu Yusuf Zeynel Özkan da, "Fuar beklentilerimizin üzerinde ilerliyor. İlk günkü yoğunluk devam ediyor. Yabancı katılımcılar beklentimizin çok üzerinde. Daha da artmasını bekliyoruz. Açıkçası yaşanan olaylardan katılımın düşük olacağını düşünüyordum. Beklentimizin altında geçeceğini düşünüyordum. Gayet güzel ve olumlu geçiyor. Dış basın buradaki olayları abartarak gösteriyor. Ziyaretçilerimizin gelmelerinde hiçbir sakınca yok. Geçen seneye göre fuardaki ürünlerin fiyatları gayet uygun. Pazara uyacağını düşünüyorum" dedi.
İstanbul Kids Fashion Fuarı, tasarım odaklı etkinliklere yer veriyor
İstanbul Kids Fashion, Türkiye'nin ihracat hedeflerine ve İstanbul'un moda başkentleri arasında hak ettiği yere ulaşmasını desteklemek üzere Nişantaşı Üniversitesi işbirliğiyle bir panel düzenledi. Fuarın "Tekstil Sektörüne Genel Bakış ve Tasarımın Geleceği" konulu panelinde konuşan Ekonomist Dr. Fatih Anıl, Türkiye ekonomisinin devam etmesi için alışverişin devam etmesi gerektiğini belirterek üretim ve istihdam yaratmak ve ihracatı artırmak gerektiğine değindi. Tekstil sektörünün geleneksel ve emeğe dayalı bir sektör olduğunu belirten Anıl, üretim ve istihdam yaratarak krizlerin aşılabileceğini belirtti ve Türkiye'nin tekstil, hazır giyim gibi geleneksel sektörlerini büyüterek sektörleri kalkındırabileceğini ifade etti.
Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Saniye Çiğdem Koçak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin diğer konuşmacıları ise Tasarımcı Fırat Neziroğlu, Tasarımcı Nejla Güvenç ile Triko Tasarımcısı ve Örme Sanatçısı Seda Acar da "Gelecekte Tasarım ve Yeni Teknolojiler" konularını ele aldılar.
Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi koordinatörlüğünde düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk Modası Dönem Kıyafetleri" ilk kez İstanbul Kids Fashion Fuarı'nda sergileniyor. Çoğunluğu siyah beyaz fotoğraflarda kalmış ellili yıllardan doksanlara uzanan çocuk modasının hikayesi, dönem kıyafetlerinden oluşan sergi ile geçmişten günümüze taşıyor. 5 parçalık özel koleksiyondan oluşan kıyafetler, 1950-1990 tarihleri arasındaki 10'ar yıllık dönemleri sembolize ediyor.
Ayrıca, yine Nişantaşı Üniversitesi Moda Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından İstanbul Kids Fashion için özel olarak hazırlanan "Cıvıl Cıvıl Kapalıçarşı" konseptli rengarenk çocuk kıyafetleri de fuar süresince fuar alanında ziyaretçilerle buluşuyor. Toplam 15 kıyafetten oluşan iki sergi, Yrd. Doç. Dr. Saniye Çiğdem Koçak, Öğretim Görevlileri Fatma Öztürk, Bahar Yıldız, Dilek Akdemir'in rehberliğinde öğrenciler tarafından ortaklaşa hazırlandı.
İstanbul Kids Fashion, Moda Fotoğrafları Karma Sergisi ile moda fotoğrafçılığına da dikkat çekiyor. Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Program Başkanı Ayşegül Kaplan Bağcı koordinatörlüğünde hazırlanan sergi, programda yer alan 40 öğrencinin, kıyafetin tasarımı kadar, onu nasıl sunmak gerektiğine de dair üretici fotoğraflarından oluşuyor.
Çocukların üreticiliğini teşvik edecek konseptlere de yeşil ışık yakan İstanbul Kids Fashion, "Hikayeden Elbiseler" konseptli kıyafet tasarımları ile fuara renk katıyor. Çocuk gelişiminde hikayelerin önemine dikkat çeken Sisimama tarafından tasarlanan "Hikayeden Elbiseler" çocukları okumaya teşvik etmekle kalmıyor, ebeveynleri hikaye anlatmaya da yöneltiyor.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.