İstihdam Seferberliğinin Ardından Yan Sanayiciye Büyük Teklif
İstanbul Ticaret Odası, üretim ve istihdam seferberliği için ilk adımı havacılık, savunma ve ulaştırma sanayinde atıyor.
İstanbul Ticaret Odası, üretim ve istihdam seferberliği için ilk adımı havacılık, savunma ve ulaştırma sanayinde atıyor.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), üretim ve istihdam seferberliği kapsamında ikili görüşmeleri bu yıl katma değeri yüksek hassas sanayiye yönelterek çıtayı yükseltti. Hedef yerli sanayicinin milli üretimde daha çok yer alması, daha çok iş ve istihdam sağlanması. 2017'yi ekonomide milli seferberlik yılı ilan eden İTO'nun bu kapsamda en büyük ana sanayici firmalarıyla binlerce yan sanayiciyi buluşturduğu Tedarikçi Haftaları, savunma ve havacılık sanayi görüşmeleriyle dün İTO'nun Eminönü Merkez Binası'nda başladı.
Yurtiçi ve yurtdışı projeleri için çalışan Aselsan, Havelsan, Roketsan, TAİ ve THY Teknik gibi ana sanayiciler, alım görüşmeleri için İTO üyesi yetkin yan sanayicilerle masaya oturdu. Bu kapsamda milli ana sanayiciler, projeleri için ihtiyaç duyduğu binlerce ürün numunesini, İTO üyesi yan sanayicinin dikkatine sundu. Ana sanayiciler "Kalite uygunluğunu sağlayın, bizim için siz üretin" teklifi ile ortak çalışmaya kapı açtı.
Savunma ve havacılık sanayinde ikili görüşmeler 3 Mart'a kadar devam edecek. Mart ayı sonunda ise İDO, İstanbul Ulaşım, Otokar ve TCDD ile görüşmeler planlanıyor. Binden fazla İTO üyesi yan sanayicinin söz konusu savunma, havacılık ve ulaştırma sanayi devleri ile yıllık en az 2.5 milyar liralık iş yapması hedefleniyor.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, kalite uygunluğu, ana sanayiciye yurtiçi katkı ve rekabet kabiliyetini başarımızın en önemli kriterleri sayacaklarını söyledi.
Türkiye'nin savunma ve ulaştırma gibi katma değeri yüksek sektörlerde yerli tedarikçi sayısını artırmak zorunda olduğunu vurgulayan İbrahim Çağlar, şunları dile getirdi: "Yan sanayicimiz üretim kalitesi, fiyat, esneklik, butik üretim ve teslimat hızında kendini ispatladı. Bu anlamda İTO üyelerinin üretim kabiliyetine ve kalite standartlarına güvenimiz tamdır. Sürdürülebilir ve kalıcı istihdam artışı için, gerek milli gerekse yabancı ana sanayiciyi Türkiye'de üretilen ara mamulleri kullanmaya yönlendirmemiz gerekiyor. Yan sanayicilerimizin denizde yüzmeleri artık yeterli değil, yelkenlerini okyanus rüzgarı ile dolduracağız. Böyle olunca örneğin THY Teknik'e iş yapan firmalarımız aynı zamanda British Airways'e de iş yapabilecek duruma gelecek. Refah, ülkemize dalga dalga yayılacak".
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.