İzmir Ekonomi’de Tıp Fakültesi Müjdesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) 3 yıl süren İngilizce Tıp Fakültesi açma çabası YÖK yetkili kurullarının kabulüyle mutlu sona ulaştı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) 3 yıl süren İngilizce Tıp Fakültesi açma çabası YÖK yetkili kurullarının kabulüyle mutlu sona ulaştı. İzmir Ekonomili ilk tıpçılar, 2017-2018 akademik eğitim yılında ders başı yapacak. 50 öğrencinin alınacağı İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim dili İngilizce olacak. Genç tıpçılar, İzmir'in sağlık turizminde hak ettiği payı almasına destek olacak.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in geleceği için Türkçe eğitim veren Tıp Fakültesi açmayı kabul etmediklerini belirterek, 3 yıl süren onay sürecinde mutlu sona ulaştıklarını kaydetti. Başkan Demirtaş, "Üniversitemizin eğitim dili İngilizce ve biz Türkçe Tıp Fakültesi açmayı kabul etmedik. Çünkü şehrimizde sağlık turizmi yapacak çok sayıda sağlık tesisimiz, hastanemiz, kliniklerimiz ve laboratuvarlarımız var.Şu anda az da olsa sağlık turizminden pay alıyoruz.Değerlendirilmeyen termal kaynaklarımız var. En önemlisi yetenekli doktor ve sağlık personelimiz var.Ancak yabancılarla iletişimi kuracak, ileri lisan bilgisi olan doktor,hemşire,görüntüleme teknisyeni, tesis yöneticisi eksikliği var" dedi.
"İzmir Ekonomi Sağlık Turizmi için doktorlar yetiştirecek"
Tıp Fakültesinin 2017-2018 eğitim yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayacağını ifade eden Başkan Demirtaş, "Ülkemizin en donanımlı laboratuvarlarını kurduk. 2 yıldan bu yana çalışmalarına devam eden 20 akademisyenimiz İngilizce ders kitaplarını dahi hazırladı. Öğrencilerimiz akıllı sınıflarda eğitim alacak. 260 yataklı hastanemiz, öğrencilerimizin klinik eğitimlerine yetişecek. Sağlık Bilimleri Fakültemiz bünyesinde 2013 yılında Sağlık Yönetimi Bölümümüzü, 2014 yılında da Hemşirelik Bölümümüzü kurduk. Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik Bölümümüzde öğrencilerimiz İngilizce eğitim alıyor. Gelecek yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda da Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi ve Optisyenlik programlarımızda teknik elemanlarımızı yetiştiriyoruz" diye konuştu.
'Eğitimdeki zirve'
İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak eğitimde zirve yaptıklarını vurgulayan Başkan Demirtaş, "Çok sayıda İzmir Ticaret Odası üyesinin çocuğunu mezun ettik. İş yaşamında çok başarılı yerlerdeler. Şimdi sağlık konusuna eğildik. 75 bin odamız üyesinin sağlığında da hastalığında da yanında olacağız" dedi.
'Yeni eğitim modeli'
Tıp eğitiminde yeni bir modelle başladıklarına dikkat çeken Başkan Demirtaş, şunları söyledi:
"Elektronik Tıp eğitimi vereceğiz. e-tıp eğitim platformunu yapılandırdık. Öğrencilerimiz ödevler, sınavlar için her yerden bu platforma ulaşabilecekler. Öğrenen merkezli bir eğitim modeli olacak. Öğrenci merkezli yöntemleri kullanacağız. Bol laboratuvar uygulamaları olacak. Alanında son derece yetkin bir eğitim kadromuz var. Öğrenciler sadece sınavlarla ölçümlenmeyecek. Portfolyolarını da hazırlayacaklar. Portfolyolarını sergileyebilecekleri ortamlarını sağlayacağız. Öğrencileri çok yakında izlediğimiz, desteklediğimiz, iyi hekim olmalarını sağlayacak her türlü imkanı sağladık."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.