Kangal Çamurlu Köyü

Kangal Çamurlu Köyü

Çamurlu Köyü haberleri, Kangal Çamurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Çamurlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kangal Çamurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamurlu köyü son dakika gelişmeleri, Çamurlu köyüne özgü yemekler, Kangal Çamurlu köyünün tarihi, Çamurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamurlu , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamurlu Köyü Resimleri ve çamurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kangal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kangal Sivas Arası Kaç Km? Kangal Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Kangal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kangal Çamurlu Köyünde doğan biri var mı? Kangal Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇAMURLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çamurlu, Sivas ilinin Kangal ilçesinin, Kuşkayasi bucağına bağlı bir köydür. Sivas iline 96 km,Kangal ilçesine 44 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Daha önce Kayseri nin Pınarbaşı ilçesine (O zamanki adıyla 'Aziziye') bağlı Çamurlu Köyü, 1914'te alınan bir kararla daha yakın olduğu için Kangal'a bağlanır. Kuzey Kafkasyadan göç edip gelen Çerkeslerin kurduğu bir köydür.

Kuzey Kafkasya Çerkez göçmenlerinin büyük bir bölümünün yerleştirildiği Uzunyayla, önce Sivas'a bağlıydı. Daha sonra Kayseri-Sivas sınırı belirlenirken Uzunyayla'nın büyük bir bölümü Kayseri il sınırları dahilinde kalırken, aralarında Çamurlu'nun da bulunduğu bazı Çerkez köyleri Sivas sınırlarında kalmıştır.

Köy nüfusu tamamen Çerkez olup,Çerkez örf ve adetlerine bağlıdırlar ve bu yönde bir yaşam tarzları vardır.Komşu köyler tarafından da oldukça sevilen bu Çerkez köyü çevrede misafirperverliği ve uzlaştırıcı tutumuyla tanınır.Çamurlu köyünde zaman zaman eski tarihi kalıntılara da rastlamak mümkündür. Genellikle hayvan figürlerinden oluşan taş heykelciklere sık rastlanmaktadır. Ancak geçmişi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Ekonomik sebeplerden dolayı hızlı göçün yaşandığı bu köyden gidenler, genellikle Sivas, Kayseri, Ankara ve İstanbul'da yaşantılarını sürdürmektedirler. Ancak köyleri ile hiçbir zaman bağlarını koparmayan Çerkezler sık sık geziler düzenleyerek köylerini ziyaret ederler. Yardımlaşma ve dayanışmanın hassasiyetini bilerek yaşayan çamurlu köylüleri en son olarak 2006 yılında köy camisini onarmışlar ve köy mezarlığını çevre duvarını yenilemişlerdir.

Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır; taşımalı eğitim uygulanmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.