Karesi Aktarma Köyü
Aktarma Köyü haberleri, Aktarma köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aktarma köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Aktarma köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Karesi Aktarma Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktarma Köyü son dakika gelişmeleri, Aktarma Köyü ne özgü yemekler, Karesi Aktarma Köyü nün tarihi, Aktarma Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aktarma Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Aktarma Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktarma Köyü Resimleri ve Aktarma Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Aktarma Köyü Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?
Karesi içesine bağlı bir mahalledir.Aktarma mahallesinin Celali isyanları sırasında, eşkiyaların yoğun baskıları sonucunda ilk konuşlanmış olduğu Turplu mahallesi ile Deliktaş mahallesi arasında kalan (Karadere boğazı girişinin güney batısı) bölgeden şu anda bulunduğu bölgeye taşınmıştır. Bu nedenle bir bölgeden diğer bir bölgeye aktarılmış olması nedeniyle Aktarma Köyü olarak isim verildiği söylenir. Mahallenin yaşlıları, mahallenin ilk adının "Kabaktozu" ile "Meltem Köyü" olduğunu söylemektedir.Gerçek isminin hangisi olduğuna dair net bir bilgi bulunamamıştır. Köy Manav mahallesi olarak bilinmektedir.Manavlar 1800'lü yıllarda Yörüklerin göçebelikten çıkarak zorunlu iskana tabi olmasıyla beraber göç etmeyip yerleşenler olarak da tanımlanmaktadır.
Mahallede düğünler üçgün sürmektedir.Cuma günü başlayan düğün pazar akşamı sona erer. Mahallede her yıl hayırı yapılmaktadır. Düğün ve hayırlarda yemek olarak tirit, keşkek, nohut ve höşmerim yapılmaktadır.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallenin kendisine ait civar köylere göre çok geniş bir merası vardır. Mahallede hayvancılık genellikle köy dışındaki çiftliklerde yapılmaktadır. Mahallede küçükbaş hayvancılık giderek azalmakta, büyükbaş hayvancılık giderek artmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.