Karne Haftasında Okula Gitme Oranı Düştü !

Karne Haftasında Okula Gitme Oranı Düştü !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ uygulamasında ders işlenmediği için öğrencilerin okula gitme oranı düştü. Bazı özel okullarda sınıf mevcudu yarıya kadar düştü....

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ uygulamasında ders işlenmediği için öğrencilerin okula gitme oranı düştü. Bazı özel okullarda sınıf mevcudu yarıya kadar düştü.
Milli Eğitim Bakanlığı yeni uygulama hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ereceği 19 Ocak’ta karne almaya hazırlanırken, okullarda karne öncesi haftada 15-18 Ocak’ta bu yıl ilk kez uygulanmaya başlayan “dönem sonu faaliyet haftası”nda öğretmen ve öğrencilerin organize ettiği etkinlikler gerçekleştiriliyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için hayata geçirilen yeni uygulamada, “Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu” dikkate alınarak faaliyetler düzenleniyor.

Sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat 

Yapılan etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri sağlanıyor. Etkinliklerde bilgi yarışmalarından komedi saatine, hitabet oyunlarından kermeslere, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere kadar birçok etkinliğe yer veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ uygulamasında ders işlenmediği için öğrencilerin okula gitme oranı düştü. Bazı özel okullarda sınıf mevcudu yarıya kadar düştü.
Örnek faaliyetler
Okullarda dönem sonu faaliyet haftası kapsamında gerçekleştirilen bazı etkinlikler:
En Sevdiğini Paylaş: Öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getiriyor ve tüm sınıfa o eşyanın hikâyesini anlattıktan sonra bir başka arkadaşına hediye ediyor.
Kermes: Okul genelinde organize edilen kermese tüm öğrenciler katılarak yiyecekler getiriyor ve düzenlemelerini kendileri yapıyor.
Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile başvuran herkes, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair atölye, sunum, söyleşi gerçekleştiriyor.
Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati: Okul inisiyatifiyle belirlenen bir görsel sanat, bilim ya da spor aktivitesi gerçekleştiriliyor.
Hitabet Oyunları: Belirlenen iki hitabet oyunu ile öğrenciler sınıf içinde hitabetlerini geliştiriyor.
Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma Saati: Okul tercihlerine göre farklı sosyal sorumluluk ve kültür faaliyetleri organize ediliyor.
Komedi Saati: Sınıflarda fıkralar ve hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması sağlanıyor.
Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynandığı serbest zaman etkinliği planlanıyor.
Dönem Sonu Gösterileri: Okul bünyesinde aktif olan koro, tiyatro ekibi, şiir grupları gibi organizasyonların, gösterilerinin sergilendiği bir performans saati düzenleniyor. Ayrıca okullarda yapılan etkinlikler, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde düzenleniyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.