Kartepe Rahmiye Köyü
Rahmiye Köyü Haberleri, Kartepe Rahmiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Rahmiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Rahmiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Kartepe Rahmiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Rahmiye köyü son dakika gelişmeleri, Rahmiye köyüne özgü yemekler, Kartepe Rahmiye köyünün tarihi, Rahmiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Rahmiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Rahmiye , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Rahmiye Köyü Resimleri ve Rahmiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kartepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kartepe Kocaeli Arası Kaç Km? Kartepe Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Kartepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Kartepe Rahmiye Köyünde doğan biri var mı? Kartepe Doğumlu Ünlüler Kimler?
RAHMİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.
Rahmiye , Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.
Rahmiye, eski ismi Kara Çalı, Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.
Rahmiye Köyü, Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı bir ova mahalledir. (10.07.2004 Yılında çıkarılan Büyükşehir Belediyeleri kanunu gereğince köy tüzel kişiliği kaldırılmış ve mahalle olmuştur). Merkeze uzaklığı 11 km’dir. Nüfusu yaklaşık 4000, yüzölçümü ise askeri alan ile birlikte 6000 dönüm civarındadır. Doğuda Suadiye,batıda Kullar, güneyde Arslanbey,Karatepe,Doğantepe, kuzeyde ise Köseköy ve Sarımeşe ile komşudur. Güney, güney-batı istikametindeki Samanlı dağları eteklerindedir.
Rahmiye mahallesinin Kuruluşu 93 harbi olarak da bil merkezinen 1877-1878 Osmanlı-Rus harbine kadar dayanır. Mahalleye ilk yerleşim, bu tarihte daha çok Artvin yöresinden gelen vatandaşlar tarafından gerçekleştirilmiştir.
1844 Yılında Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülmecit, İzmit körfezinin doğusunda, bugünkü tık tık mahallesi ile Kullar kasabası arasında zamanın en büyük çulha fabrikasını yaptırmıştır. 1897 yılında çulhane fabrikasına müdür olan Rahmi Bey (bazı kaynaklara göre Sait bey), şimdiki köy yerinde oturmakta olan Rumlardan arazi satın almış ve aldığı bu araziyi 31 hisseye ayırarak buraya gelen vatandaşlara vermiş ve yerleşmelerini sağlamıştır. Bu arazinin tapuları 1901 yılında çıkarılmıştır. Mahallenin ilk adı Karaçalıdır, burası şimdi mahallenin batı kısmını oluşturan Fevzi Çakmak Mahallesidir.
Kocaeli il merkezine 10 km, İzmit ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi ayrıca doğal gaz şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır Aile Hekimliği kapsamında 2 Doktor tam gün görev yapmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.