Kastamonu Çavundur Köyü
Çavundur Köyü haberleri, Kastamonu Çavundur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çavundur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Çavundur Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Kastamonu Çavundur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavundur köyü son dakika gelişmeleri, Çavundur köyüne özgü yemekler, Kastamonu Çavundur köyünün tarihi, Çavundur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavundur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çavundur, Kastamonu ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çavundur Köyü Resimleri ve Çavundur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kastamonu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kastamonu Çavundur Arası Kaç Km? Kastamonu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonu Ünlüler arasında Kastamonu Çavundur Köyünde doğan biri var mı? Kastamonu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çavundur, Kastamonu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy, adını, 24 boydan biri olup Anadolu'nun çeşitli yerlerine yerleştirilen Oğuz Türkleri'nden alır.Kastamonun Çavundur köyü halkının kökü, Orta Asya'dan gelen Türklere dayanmaktadır. Bir rivayete göre, Malazgirt Meydan Muharebesi'nde Eski Türklerin savaş tekniğine göre her iki başta iki boy olurmuş. Bu Oğuz boylarından bir tanesi Çavundur Oğuz Türkmen boyundan oluşmaktaymış. Daha sonra bu boy Kastamonu'da bulunan Çavundur Köyüne yerleşmiş.
Kastamonu merkezine 22 km uzaklıktadır. Yaklaşık 55 hane olup, aşağı ve yukarı olarak iki mahallesi vardır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanır.Pancar, sarımsak, patates, tahıl ve fidan üretimi yapılır. Köy halkı genelde sarımsak yetiştiriciliği ile geçimini sağlamaktadır. Ayrıca şeker pancarı yetiştiriciliği de yapılmasına rağmen yürütülen tarım politikaları gereği pancar üretiminde büyük düşüş görülmektedir.
Hayvancılık, özellikle damızlık sığır yetiştiriciliği son yıllarda önemli gelişme kaydetmiştir.Önceki yıllarda yoğun bir şekilde ip, urgan ve kağıdın hammaddesi olan kendircilik de yapılmaktaydı. Ancak ekonomik nedenler, SEKA Fabrikası'nın kapanması ve çok fazla insan gücü isteyen bir uğraş olması nedeniyle şu anda kendircilik faaliyetleri sona ermiştir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır faaliyette olmasının yanı sıra taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Roma Döneminden kalma bir içme suyu sistemi vardır. Selçuklu döneminden kalma bir çeşme mevcuttur ve hala faaliyettedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.