Kent Bostanı’nda Son Mahsul Toplanıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Dicle Nehri kıyısında 300 dönümlük arazi üzerinde oluşturduğu ve Surlu 40 ailenin yararlandığı Kent Bostanı'nda...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Dicle Nehri kıyısında 300 dönümlük arazi üzerinde oluşturduğu ve Surlu 40 ailenin yararlandığı Kent Bostanı'nda son mahsuller toplanmaya başlandı. Aileler, uygulamadan, belediyenin desteğinden ve kazançlarından memnun.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı'nın mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek amacıyla Dicle Nehri kıyısında oluşturduğu 300 dönümlük üçüncü Kent Bostanı'nda son mahsuller toplanıyor. "Doğduğumuz Topraklarda Doymak İstiyoruz" sloganıyla başlatılan projeden Surlu 40 aile faydalandı. Aileler, yaz boyunca yetiştirilen domates, biber, patlıcan, fasulye, bamya, salatalık, karpuz, kavun ve susamları toplayarak Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir'de kurulan pazarlarda satışa sundu. Son ürünleri toplayan vatandaşlar, Kent Bostanları uygulamasından oldukça memnun.
"Ürünler pazarlarda satıldı"
Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, "Doğduğum Yer Doyduğum Yerdir Projesi" kapsamında başlatılan çalışmadan Surlu 40 ailenin yararlandığını belirterek, Kent Bostanı çalışmasının son hasılat dönemine girdiğini söyledi. Esmer, "Aileler, haftanın 7 günü ürettikleri ürünleri dışarıda sattılar. Ürünler Kayapınar'da 2, Bağlar'da 2 olmak üzere 4 semt pazarında satışa sunuldu. Ürünlerin satışı için Büyükşehir Belediyesi önünde de her hafta çarşamba günü stant kuruldu. Vatandaşların, ekonomik boyutta kendi yaşamlarını idame edebilecekleri ve bir ailenin kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde kazançları oldu. Aileler, ayrıca günlük sebze ihtiyaçlarını buradan karşıladılar" dedi.
"İşimiz iyi gidiyor, memnunuz"
Kent Bostanı'ndan yararlanan Fatma Öcal, bahçeyi ektiklerini, çalıştıklarını, yetiştirdikleri ürünleri toplayarak sattıklarını kaydederek, "İşimiz iyi gidiyor. Yaptığımız işten memnunuz. Çalışıyor, ekmeğimizi çıkarıyoruz. Evde otursaydım bunların hiç biri olmayacaktı. Fakat burada hem yevmiyemizi çıkarıyoruz hem de çalışıyoruz. Bundan önce evde oturuyordum ve bir gelirim yoktu. Hamdolsun geçimimizi sağlıyoruz. Bu çalışmanın her yıl devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.
"Belediyenin desteği önemli"
Kendi elleriyle yetiştirdikleri ürünleri toplayıp semt pazarlarında sattıklarını, sipariş veren vatandaşlara ulaştırdıklarını ifade eden Hasan Öcal ise, "Belediyenin bize destek vermesi çok iyi. Bu çalışma dışarıda yaptığımız işten daha iyi. Kazancımız iyidir. İnsan çabalamazsa kazanamaz. Burası her sene bize verilse çok iyi olur. Bizde geçimimizi buradan sağlarız. Dışarıya gidip mevsimlik işçi olarak çalışmaktansa bu topraklarda çalışmak daha iyidir" ifadelerinde bulundu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.