Keşap Bayramşah Köyü
Bayramşah Köyü haberleri, Keşap Bayramşah köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bayramşah köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Bayramşah köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Keşap Bayramşah Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayramşah Köyü son dakika gelişmeleri, Bayramşah Köyü ne özgü yemekler, Keşap Bayramşah Köyü nün tarihi, Bayramşah Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayramşah Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bayramşah Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayramşah Köyü Resimleri ve Bayramşah Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Bayramşah Köyü Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?
Bayramşah , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı adını Türkmen Bayramlı Beyliği kurucusu Bayramşah 'dan alan bir köydür.Selçuklu döneminde Anadolu'ya yerleşmeye başlayan Türkler 1397 yılında Canik bölgesini ele geçirmeye başlamışlardır. Bayram Şah, 1397 de Giresun'u fetheden, Giresun Fatihi Emiroğlu Süleyman beyin dedesidir. Köyün İsminin de Bayramşah'dan geldiği sanılmaktadır.
Köyün gelenek, görenek ve yemek'leri hakkında bilgi fene çoktur,edinilen bilgilere göre düğün kutlamalrını bayramşah köyü bulmuştur düğünlerde erkekler ayı avına çıkar ayı postlarıyla da geline gelinlik yapılırdı köyün ilk düğün oyunu ateş horonudur. Cenazelerde ağlanır, mevlitlerde bol bol sohbet edilir, düğünlerde oynanır.
Giresun iline 25 km, Keşap ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyün altında yapı falan yoktur. Bazı moderin görüşlü şahıslar tarafından altyapı olarak foseptik çukurları yapılmıştır. Yapılan arkeolojik kazılarda rumlardan kalma gömülere rastlanmıştır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.