Kılıçdaroğlu, İç Tüzük Toplantısına Katılmayacak

Kılıçdaroğlu, İç Tüzük Toplantısına Katılmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Merkez Yönetim Kurulu Meclis Başkanının çağrısını görüştü. Yarın 14'te iç tüzük...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Merkez Yönetim Kurulu Meclis Başkanının çağrısını görüştü. Yarın 14'te iç tüzük çerçevesinde yapılacak çalışmalara dönük çağrısını görüştük. Sayın Genel Başkanımız bu toplantıya katılmayacak" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. MYK'nın gündemini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan düzenlediği basın toplantısında paylaştı. İran'daki terör saldırısına değinen Tezcan, "Dünyada terör aynı şekilde kan dökmeye devam ediyor. Dünyanın her yerinde teröre karşı ortak mücadele insanlığın ortak bir görevi. İran'daki terör saldırısını da kınıyoruz. İran halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sayın Genel Başkanımız bu toplantıya katılmayacak"

Tezcan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Meclis iç tüzüğü değişikliği çalışmaları kapsamında, Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanlarına yaptığı toplantı çağrısıyla ilgili şunları kaydetti:

"Merkez Yönetim Kurulu Meclis Başkanının çağrısını görüştü. Yarın 14'te iç tüzük çerçevesinde yapılacak çalışmalara dönük çağrısını görüştük. Sayın Genel Başkanımız bu toplantıya katılmayacak. Biz özellikle bu soruna siyasi teamüller çerçevesinde bakmayı, mühürsüz seçimin gayri meşru sonuçları ekseninde ele almayı uygun görüyoruz. Sayın Meclis Başkanının çağrısı, mevzuata uygundur ama teamüle aykırıdır. Çağırdığı grup başkanları içerisinde Sayın Başbakan Binali Yıldırım partisinin lideri değildir. Diğer grup başkanları partilerinin lideridir. Liderler toplantısı liderler arasında yapılır. Her ne kadar "mevzuata uygun bir biçimde grup başkanlarını çağırıyorum" dese de yazıda Sayın Meclis Başkanı niteliği itibariyle bu bir liderler toplantısı şeklindedir ve eşitler arasında yapılması gereken bir toplantıdır. Eğer bu konuda mutlaka bir toplantı yapılacaksa liderlerin dışında grup başkan vekilleriyle bu toplantıları yapabilmesi mümkündür. Bu çerçevede eşit olmayanların partisinin lideri olmayanlarla partisinin lideri olanların birlikte böyle bir toplantıda bulunmasını anlamlı bulmuyoruz. Yapılacak bir liderler toplantısının öncelikli konusunun da başka olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye OHAL şartları altında demokrasisi yok olmuş bir ülkedir. Bölgede demokrasiye geçişte önemli bir yol almış ülke örneği olan Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki son dönemde demokrasisi yok edilmiş ve kötü bir örnek teşkil etmektedir. 11 aydan bu yana OHAL şartları altında yaşıyoruz. Eğer bir liderler zirvesi yapılacaksa bu zirvenin öncelikli ve asıl konusu OHAL'in kaldırılması, OHAL uygulamaları konusunda değerlendirme olmalıdır."

"Katar konusunda bu sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ısrarla kaçınmalarını tavsiye ediyoruz"

Katar krizine de değinen Tezcan, "Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Suriye sürecinde yapılan hatalar burada tekrar edilmesin. Katar konusunda bu sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ısrarla kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Daha önceki tavsiyelerimizi dinlemediler bedelini şu anda Türkiye çok ağır ödüyor. Bu süreçte de tarafsızlığımızı korumak zorundayız. Türkiye sorunun tarafı değil, çözümün tarafı olmalı. Tarafsızlığını korumadığı sürece ancak ve ancak sorunun tarafı olursunuz. Hükümetin bu çerçevede İhvan sevdasından da vazgeçmesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"FETÖ duruşmalarını canlı yayınlayın"

Darbenin siyasi ayağını gizlemeye dönük çabaların devam ettiğini savunan Tezcan, "Önümüzdeki hafta komisyon raporuna karşı arkadaşlarımız kendi raporlarını hazırlayıp şerhlerini verecekler. FETÖ yargılamaları devam ediyor ama FETÖ yargılamalarının devam etme sürecinde nelerin yaşandığını vatandaşın yakından takip edebilme imkanı yok. Hükümete çağrıda bulunuyoruz çekindiğimiz hiçbir şey yoksa yargılamaların açık olması esastır. FETÖ duruşmalarını canlı yayınlayın, herkes görsün. Hangi ilişkiler kurulmuş, nerede ne olmuş kim yalan söylüyor her şey meydana çıksın. Duruşmaları canlı yayınlamamakla FETÖ'yü saklama niyetinde misiniz yoksa başka ilişkilerin ortaya çıkmasından endişe mi ediyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

"Bu trenin makinisti nerede o makinistten bahsetmedi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imar rantlarıyla ilgili açıklamasını hatırlatan Tezcan, "En büyük imar yolsuzluklarının hangi iktidar döneminde yapıldığını söylemedi. İstanbul ve Ankara'ya işaret etti. "Belediyelerde bu yolsuzluklar oluyor" dedi. Ama İstanbul ve Ankara Belediyesinde bu yolsuzlukları yapan belediye başkanlarının hangi parti belediye başkanı olduğunu söylemedi. Yolsuzluk treninden bahsetti ama bu trenin makinisti nerede o makinistten bahsetmedi. O makinisti millet biliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kıdem Tazminatı Çalıştayı sonuç bildirgesi Çalışma Bakanıyla paylaşıldı

Tezcan, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK Genel Başkanlarının da katıldığı CHP Emek Büroları tarafından düzenlenen "Kıdem Tazminatı Çalıştayı'nın etkili, verimli bir çalışma olduğunu belirterek, çalıştayın sonuç belgesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu ile paylaşıldığını aktardı. Tezcan, "Çalıştay sonuç bildirgesinde ortaya çıkan mutabakatta yapılacak herhangi bir düzenlemenin iş güvencesi, işsizlik sigortası ve kıdem tazminatını güvence altına alacak ve bunu güçlendirecek bir düzenleme olması gerekir diyoruz. Çalıştaydaki ağırlıklı görüşmeler de budur" dedi.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun referandumda "hayır" bloğunda yer alan siyasi partilerle yaptığı görüşmeler çerçevesinde bu hafta kiminle görüşeceğine sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu'nun Cuma günü HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile bir araya geleceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İç Tüzük Toplantısına Katılmayacak

Kılıçdaroğlu, İç Tüzük Toplantısına Katılmayacak

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.