Kırıkkaleli aktardan saç bakımı önerileri

Kırıkkaleli aktardan saç bakımı önerileri

Kırıkkaleli aktar Ahmet Çizmeci, saç bakımı için doğal yağları kullanmanın koruyucu ve onarıcı etkilerinin olduğundan söz etti.

Kırıkkaleli aktar Ahmet Çizmeci, saç bakımı için doğal yağları kullanmanın koruyucu ve onarıcı etkilerinin olduğundan söz etti.

Kırıkkaleli 22 yıllık deneyime sahip aktar Ahmet Çizmeci, tatlı badem, susam, ceviz ve çam terebenti yağı gibi doğal yağların saçlar için faydalı olduğunu belirterek, "Saç dökülmesi pek çok insan için ortak mesele haline gelmiş durumda. Bu konu üzerinde ilaç sanayi, tedavi merkezleri ve yöntemleriyle 90'lı yıllardan bugüne büyük bir sektör de oluşturuldu. Tüm bunların yanında doğal yöntemlerle de saçları korumak olası durumda. İnsanlar genelde yaz aylarında daha sık saçları ile ilgili alışveriş yapıyor" dedi.

Badem yağının tırnak etlerine sürüldüğünde katiküllerin oluşumunu yavaşlattığını belirten Çizmeci, "Tırnakları güçlendirir, daha sert olmasını sağlar ve kırılmaları önler. Saçların daha kalın telli ve sağlam olmasını sağlar. Antioksidan bakımından oldukça zengindir ve pek çok kimyasal el kreminden daha etkili bir nemlendiricidir. Badem sütü makyaj temizlemek için de oldukça idealdir. Püre haline getirilip göz altında bekletilen badem, göz çevresinde oluşan morlukların giderilmesini sağlar. Güneşin etkisini fazlaca hissettirdiği günlerde vücuda sürülen badem sütü içindeki E vitamini sayesinde güneşin zararlı etkilerine karşı koruyuculuk görevi üstlenir. Badem yağını eğer saçlarınız uzunsa üç yemek kaşığı kadar eğer daha kısaysa bir buçuk yemek kaşığı kadar avucunuza dökün ve kuru saçlarınıza masaj yaparak iyice yedirin. Yaklaşık 1 saat ile 2 saat arası badem yağını saçınızda beklettikten sonra iyice durulayın. Suyun ılık olmasına özen gösterin. Suyla iyice badem yağını arındırdıktan sonra günlük olarak kullandığınız şampuanınızla saçlarınızı tekrar yıkayabilirsiniz. Şampuan uygulamasından sonra saç kreminizi sürmeyi ihmal etmeyin" diye konuştu.

Erken yaşta beyazlayan saçlara susam yağı

Özellikle erken yaşta beyazlayan saçlar için susam yağının büyük faydasının olacağını dile getiren Ahmet Çizmeci, bu yağın kullanımını şöyle anlattı:

"Susam yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi; zeytinyağı veya argan yağı ile birlikte karıştırarak da kullanabilirsiniz. Susam yağı esansiyel bir yağ değildir. İnceltici bir yağdır. Hafif bir yağdır. Saçlara uygulamadan önce, sıcak buharda biraz ılıştırabilirsiniz. Saçlarımıza ve saç derimize, parmaklarımızı kullanarak, masaj yaparak uygulayabiliriz. Başımızda en az 2-3 saat kalması yeterli olacaktır."

Ceviz yağının saç diplerinde özellikle mantar ve çeşitli enfeksiyonların önüne geçtiğini dile getiren Çizmeci, "Ceviz yağı ile sadece saç uçlarınız değil, saç kökleriniz de beslenir. Saçlardaki yitirilmiş canlılığı yeniden geri getirir ve mat saç problemini ortadan kaldırır. Saçlara doğal maddeleri kazandıran ve besleyen ceviz yağı, bu özellikleriyle saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını da sağlar. En büyük ve can sıkan saç problemlerinden biri olan saç dökülmesine de çözüm getiren ceviz yağı hem saç dökülmesini engeller hem de dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasına katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

"Şampuanın zararlı etkilerinden koruyor"

Şampuanların pek çok kimyasal içerdiğinden bahseden Çizmeci, kimyasallarda bulunan zararlı etkilerin engellenmesi için şampuanın içerisine çam terebentinin katılabileceğini belitti. Çizmeci, "Çam terebentin yağı, şampuanla kullanıldığında şampuanın kimyasal etkilerini yok ediyor. Yani yalnızca şampuan kullanarak saçınıza verdiğiniz zararı en aza indiriyor. Hiçbir saç sorununuz yoksa bile; çam terebentin yağını şampuanınıza karıştırarak uyguladığınızda saçınızın kimyasal bileşenlerinden zarar görme ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Kullandığınız bin mililitrelik şampuanın içerisine 20 veya 25 damla çam terebentin yağı damlatarak kullanırsanız faydasını görmüş olursunuz" şeklinde konuştu.

Kırıkkaleli aktardan saç bakımı önerileri

Kırıkkaleli aktardan saç bakımı önerileri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.