Kırtasiyecilerden Taksit Tepkisi
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, kırtasiye ürünlerindeki kredi kartı...
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, kırtasiye ürünlerindeki kredi kartı kullanımlarında taksit yapılmamasını eleştirdi.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumunun (BDDK) 27 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliği gereği kredi kartı ile yapılan mal ve hizmet alımlarına taksit sınırlamasının getirildiğini hatırlatan Demir, "Bu kapsama ofis malzemeleri giriyor. Ancak defter, çanta, kalem, yapıştırıcı, fotokopi kağıdı, silgi gibi ürünler ofis malzemesi değildir. Kırtasiye malzemesidir, okul malzemesidir ve kırtasiyeci esnafının en çok sattığı ürünlerdir. Bankalar ofis malzemeleri ile okul malzemelerini karıştırıyor. Okul malzemelerinin satışlarına taksit imkanının getirilmesi, hem tüketicilerin hem de üyelerimizin lehine olacaktır" diye konuştu.
"İzmir örnek alınmalı"
Okul ürünlerinde taksit sınırının kaldırılmasının ticari yaşamın gerçeklerine de uymadığına dikkat çeken Hulusi Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası olarak pek çok banka ile görüştük ve mevcut durumun doğru olmadığını dile getirdik. Bankacılar da uygulamanın ticari yaşamın mantığı ile bağdaşmadığını gördü. Ofis malzemeleri ile kırtasiye ürünlerinin karıştırıldığını gören bazı bankalar bu yanlıştan döndüler. İzmir'de bazı bankalarla görüşerek kitap satışlarında kredi kartlarına taksitlendirme yapılmasını sağladık. Ancak bu yönde bir düzenleme gerekiyor. İzmir örnek alınmalı, ikili ilişkilerle sağladığımız avantajımızı düzenleme yaparak kurumsallaştırmalı. Türkiye'nin diğer illerindeki kırtasiyeci ve kitapçı esnafının da yararlanmasını sağlamalıyız."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.