Konyalı İşadamlarında Kıbrıs’a Aktarmasız Uçuş Talebi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya-Kıbrıs karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması için...
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya-Kıbrıs karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Bir otelde düzenlenen basın toplantısına MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Vekili M. Ali Acar, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkan Vekili Hasan Hüseyin Karapınar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Yündem ile turizm acentalarının yetkilileri katıldı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları'nın (THY) organizasyonuyla Kıbrıs seyahati gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu seyahate Konya'nın iş alemini temsil eden kuruluşların, turizm acentelerinin, otelcilerin katıldığını söyleyen Şimşek, seyahat esnasında Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Kıbrıs Başbakanıyla bir araya geldiklerini, karşılıklı uçak seferlerinin yapılmasıyla ilgili sürecin devamında birlikte bir çalışma yapılmasına karar verdiklerini söyledi.
Bu uçuşların yapılması için THY'den destek beklediklerini kaydeden Şimşek, "THY'nın Konya- Kıbrıs seferleri ile ilgili ekstra daha çabaya girmesi gerekiyor ki biz bunun için daha çok çaba göstereceğiz. Bu uçuşlar alternatif turizmin Kıbrıs'ta çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesine vesile olacak ve Konya'dan gidiş gelişlerin önünü açacak" dedi.
"Kıbrıs'ın bize çok ihtiyacı var"
Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'ın dünyaya entegrasyon konusunda bir adım atamadığının altını çizen Lütfi Şimşek, "Kıbrıs'ın tek çıkış kapısı Türkiye'dir. Türkiye üzerinden dünyaya açılma şansı vardır. Maalesef dünya devletleri Kıbrıs'ı tanımadıkları için ambargo uyguladıkları bir bölgedir. Bundan dolayı da Kıbrıs'ın bize çok ihtiyacı var. Konya'nın da Kıbrıs'ın yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yıllık ithalatına ve Kıbrıs'a mal, ürün ve hizmetlerin satışını gerçekleştirilmesine ihtiyacı var. Kıbrıs'ın bu 1,5 milyar dolarlık ithalatını her yıl ağırlıklı olarak Türkiye'den satın aldığı ve bu ürünlerin birçoğunu Konya sanayisinin üretebileceğini, ayrıca oraya transfer edebileceğine de şahit olduk. Bu açıdan da Konya ihracatının hedefleriyle ilgili birlikte gidiş gelişlerin bizim hedeflerimize olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.