Korunan Alanlara Hgs Geliyor

Korunan Alanlara Hgs Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Genel Müdürlüğü vatandaşların korunan alanlara zaman kaybetmeden girerek korunan alanlarda...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Genel Müdürlüğü vatandaşların korunan alanlara zaman kaybetmeden girerek korunan alanlarda daha fazla zaman geçirebilmeleri için HGS uygulamasını hayata geçiriyor.

Başta HGS'ye sahip araçların korunan alanlara beklemeden giriş yapmalarına imkan sağlamanın yanında diğer ziyaretçilerin de yaya olarak veya araçları ile girişlerini kolaylaştırmak maksadı ile korunan alanlarda Hızlı Geçis Sisteminin kurulmasına yönelik olarak Genel Müdürlüğümüz ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi arasında geçtiğimiz Ağustos ayında bir protokol imzalanmıştı.

İmzalanan bu protokol gereğince Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilen ihale kapsamında Hızlı Geçis Sisteminin kurulmasına yönelik olarak ilk çalışmaya Bursa - Uludağ Milli Parkı'nda başlandı.

Aydın - Büyük Menderes Deltası-Dilek Yarımadası Milli Parkı, Bolu - Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı ile Trabzon - Altındere Vadisi Milli Parkı gibi ilk etapta 23 adet korunan alanda yapılacak olan Hızlı Geçis Sisteminin kurulmasına yönelik olarak sözleşme Mart ayınında imzalandı. İlerleyen zamanlarda HGS uygulaması bütün korunan alanlara yaygınlaşarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Korunan Alanlara Yapılan Yatırımlar Ziyaretçi Sayısını Artırıyor

DKMP Genel Müdürlüğü'nün korunan alanlara yaptığı yatırımlarla bu alanlardaki ziyaretçi sayısını 2016 yılında 16 milyon 813 bin 292 kişiye yükselttiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Milli parklar ve tabiat parklarında 2016 yılı için hedeflenen ziyaretçi sayısı 13 milyon kişi olarak tahmin edilmekteydi. Ancak 2016 yılı bir rekor yılı oldu ve 2019 yılı hedefi olarak belirlenen 15 milyon ziyaretçi sayısı bile aşılarak bu sayı yaklaşık 17 milyon kişiye ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef Ziyaretçi Sayılarını Daha Da Artırmak

2016 yılında ulaşılan bu rakama korunan alanları ziyareti kolaylaştıran ve korunan alanlarımızı ceplere taşıyan Milli Parklar Mobil Uygulaması'nın büyük rolü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Çünkü uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor, park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor, park hakkında bütün detay bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Bu uygulamadaki fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor" açıklamasını yaptı.

Milli Parklar Mobil Uygulaması'na HGS'nin de eklenmesiyle korunan alanları ziyaretin hem çok kolay hem de çok hızlı bir hale geleceğini belirten Prof. Dr. Eroğlu "Hizmete alacağımız bu uygulama ile korunan alanlarımızdaki ziyaretçi sayılarını daha da ilerilere ulaştırmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Korunan Alanlara Hgs Geliyor

Korunan Alanlara Hgs Geliyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.