Kovancılar Bağgölü Köyü
Bağgölü Köyü haberleri, Kovancılar Bağgölü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bağgölü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Bağgölü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Kovancılar Bağgölü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağgölü Köyü son dakika gelişmeleri, Bağgölü Köyü ne özgü yemekler, Kovancılar Bağgölü Köyü nün tarihi, Bağgölü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağgölü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bağgölü Köyü, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağgölü Köyü Resimleri ve Bağgölü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Kovancılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kovancılar Elazığ Arası Kaç Km? Kovancılar Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Kovancılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Kovancılar Bağgölü Köyü Köyünde doğan biri var mı? Kovancılar Doğumlu Ünlüler Kimler?
Bağgölü, Elâzığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.
,
köy(çaybağı-çakçur-karaçorlu)nahiyesi gibi eski bir Ermeni köyüdür.Çaybağı Urartulardan sonra bölge tarihi itibarıyla İskitler, Medler, Persler, Partlar, Romalılar, Sasaniler, Bizanlar, Müslüman Araplar, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Büveyoğulları ve Mervanilerin hakimiyetinde kalmıştır. Selçuklular, Çubukoğulları,
Dulkadiroğulları, Akkoyunlular ve Sefavilerinde hakimiyetinde kalan Çaybağı, Yavuz Sultan Selim zamanında 1515 yılında Osmanlı Hakimiyetine girmiştir.köy Halkı yöreye Azerbaycandan gelerek yerleşen "Karaçurlu"(Çaybağı bucağı ve köylerinde meskundurlar.)Avşar boyundan yerleştikleri 1760'lı yıllarda "Şii-Caferi" mezhebine tabi olduklarından,köy insanlarıyla Karakeçili Çarsancaklıların çok çatışmaları olmuştur.Zazaca konuşan bir oymak olan Heylan-i Kebir Nakşi Şeyhleri tarfından köy insanları ve Karaçurlular sünni islam inancına geçirilmişlerdir.günümüzde tamamı sünni-islam inancını yaşarlar.Azerbaycandan gelen Karaçurluların ilk yerleşkeleri Ağrı(karaköse) olmuştur.Milan Kürt aşiretinin içinde 70 yıl kalmışlar.neticede mezhep çelişkisi onların bu yöreye Osmanlı idaresince iskanlarına neden olmuştur.Bu oymak halen "Karaçurlu" adıyla Azerbaycanın değişik köy ve kasabalarında meskundurlar.Yıllarca çekişmelere karşın günümüzde Uyandıklı Karakeçililerle,Karaçurluların çok değerli yakın saygın ilişkileri ve akrabalık bağları mevcuttur.Elazığ Fırat Üniversitesi Çaybağı 1871 tarihinden itibaren Palu Kazasına bağlı bir Nahiyedir.Osmanlı imparatorluğunda Nahiyeler 1871 yılında kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde de günümüze kadar aynen devam etmiştir. Çaybağı nahiyesinin eski ismi Karaçor,köyün eski ismi ise Çakçur'dur.1961 yılında Nahiyenin ve köyün ismi birleştirilerek Çaybağı ismi verilmiştir.Nahiyeler, Nahiye Müdürleri tarafından idare edilmiştir.Nahiyeler Köy ile Kazalar arasına girmiş yerleşim yerleridir.Son 10-15 yıldan beri nahiyelere Nahiye müdürü atanmamakta ve dolayısıyla günümüzde Nahiyeler artık işlevini yitirmiş durumdadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.