Kredi Garanti Fonu Destekleri Anlatıldı

Kredi Garanti Fonu Destekleri Anlatıldı

Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) desteklerleri ile ilgili Adıyaman'daki küçük ve orta ölçekli işletmeler ve bankacılar bilgilendirildi.

Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) desteklerleri ile ilgili Adıyaman'daki küçük ve orta ölçekli işletmeler ve bankacılar bilgilendirildi.

Toplantı Kredi Garanti Fonu Adıyaman Şubesi ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirildi.

KGF'nin işlevi ve desteklerinin anlatıldığı toplantının açılışında konuşan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, "Kredi Garanti Fonunun Adıyaman'a şube açması için çok saba gösterdik. Bugüne kadar Kahramanmaraş'a bağlıydık. Bu işlemleri orada hallediyorduk. Bundan böyle Adıyaman'da odamızın bünyesinde kendilerine yer tahsis ettik. Yeter ki esnafımıza, tüccar tacirimize hizmet etsinler. Bu bizim için önemliydi. Esnafın en büyük sıkıntılarından bir tanesi bankalara teminat verememe konusuydu. Kredi Garanti Fonunun esnafımıza vereceği bu destekle birlikte inşallah iyi bir yere geleceğiz. Yalnız esnaf arkadaşlarımızın kafasında söyle bir şey oluşmasın. Kredi Garanti Fonu kuruldu hemen oraya müracaat edip kredi alacağız. Böyle bir şey yok. Öncelikle banka müdürlerimiz bunu biliyor. Esnaf arkadaşlarımızın da bunu bilmesi lazım. Kredi Garanti Fonu size sağlanmış olan bir krediye kefil oluyor" dedi.

Slayt destekli sunumunda Kredi Garanti Fonu'nun işlevleri hakkında bilgiler veren Kredi Garanti Fonu Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Yavuz, "Kredi Garanti Fonu olarak gelecek vaat eden işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak büyüme ve kalkınmasına stratejik destek sağlama amacındayız. Bu anlamda misyonumuzda tüm ekonomik aktörlerin değer verdiği işe yeni başlayan girişimcilerin ve büyümek isteyen işletmelerin aklına ilk gelen adreslerden biri olmayı başarmış KOBİ'ler için vazgeçilmez bir finansal destek kuruluşuyuz. Kredi Garanti Fonu öz kaynaklarından kredi veren anonim şirkettir. Ortaklık yapımızdan bahsedecek olursak ortaklarımızda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB ana ortağımız ve Türkiye'deki 21 mevduat ve katılım bankası" dedi.

KOBİ'lere pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Yavuz, "Öncelikli KOBİ'lerimiz var. Kadın girişimciler, genç girişimciler, işe yeni başlayan firmalar, ihracatçı firmalar, AR-GE ve inovasyon sektöründeki KOBİ'ler. Sektör payından bahsedecek olursak şu anda Türkiye'deki bankacılık sektörünün payı 1.5 trilyondur. Buradan KOBİ kredilerinin aldığı pay 404 milyardır. Zaten KOBİ'lerin yüzde 25'lik bir payı var. Biz talepleri bankalar kanalıyla alıyoruz. Bunun yanı sıra KOSGEB, TÜBİTAK, Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı gibi kurumlardan destek almaya hak kazanmış KOBİ'lere bu kurumlarla yaptığımız doğrudan protokollerle yüzde 100'e kadar kefalet verebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu Destekleri Anlatıldı

Kredi Garanti Fonu Destekleri Anlatıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.