Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerine Tübitak’tan Davet

Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerine Tübitak’tan Davet

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencileri "Tercümle" Projesi İle TÜBİTAK 2242 Final Sergisine davet kazandı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencileri "Tercümle" Projesi İle TÜBİTAK 2242 Final Sergisine davet kazandı.

TÜBİTAK, "2242 - Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması" adıyla öğrencilerin ülkenin sorunlarına yönelik olarak girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanarak çözüm üretmelerini sağlamak amacıyla yarışma düzenliyor. Öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat tanıyan KTO Karatay Üniversitesi de öğrenci projeleri ile adından söz ettiriyor. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik -Elektronik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oktay Altun danışmanlığında, Oğuz Demirbaşcı ve Emre Gönültaş'ın geliştirdikleri "Tercümle" projesi de 2242 - Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'nda final sergisine davet kazandı.

"Tercümle" projesi hakkında bilgiler veren Demirbaşcı, "TÜBİTAK 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması, TÜBİTAK tarafından her yıl lisans öğrencileri arasında düzenlenen bir yazılım geliştirme yarışmasıdır. Yarışma, açık kaynaklı yazılım uygulamaları, akıllı ve teknolojik çözümler, bilimsel çözümler ve sosyal yaşam ve eğlence uygulamaları olmak üzere dört kategoride düzenlenmektedir. Ekibimizle geliştirdiğimiz, "Tercümle" projesi, söz konusu yarışmada, sosyal yaşam ve eğlence uygulamaları kategorisinde yer aldı. Projemiz sunulup dereceye girenlerin belirleneceği final sergisine davet edilen 10 projeden biri olma başarısını gösterdi" diye konuştu.

"KTO Karataylı Öğrencilerden Tercüme Açığına Kitle Kaynaklı Çözüm"

"Tercümle" projesinin kitle kaynaklı, çok uzun metinlerin geleneksel yöntemlerden kat kat kısa sürede tercüme edilmesine olanak sağlayan bir sosyal ağ olduğunu belirten Demirbaşçı, "Web sitesi üzerinden gerçekleştirilen bir proje. Metinler cümlelere ayrılarak, kullanıcıların seviyesine göre tercümesi yapılmak üzere eşleştirilir ve yapılan tercümeler diğer kullanıcıların beğenisine sunulup en başarılı tercüme onaylanır. Halihazırda 2 binin üzerinde kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Proje www.tercumle.com adresinde aktif olarak hizmet veriyor. Gittikçe büyüyen tercüme açığına kitle kaynaklı çözüm üreten bu yazılımın, Türkiye'nin büyüyen tercüme sorununa çözüm sunabilecek nitelikte olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Proje ekibinin danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oktay Altun da, "Yoğun emek verilen ve neticede büyük bir başarıya ulaşan Tercümle projesi, TÜBİTAK 2242 yazılım yarışmasında finale kaldı. Öğrencilerimizi proje geliştirme konusunda destekliyoruz. Üniversite yönetimine de katkılarından, desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Projenin, dereceye girecek üç projeden biri olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerine Tübitak’tan Davet

Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerine Tübitak’tan Davet

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.