Küçük İşletmeler Büyüme Yolunda
Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aliyye Yılmaz, birlik olarak yaklaşık iki yıl içerisinde Niğde ve ülke ekonomisine katkı...
Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aliyye Yılmaz, birlik olarak yaklaşık iki yıl içerisinde Niğde ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak 2 bin 100 adet ithal hayvanı Niğdeli üreticilerine getirdiklerini söyledi.
Küçük aile işletmelerine önem verdiklerini belirten Niğde Kırmızı Et Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aliyye Yılmaz, Niğde'ye bin 452 adet ithal hayvan daha getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Getirdiğimiz ithal hayvanlardan 10 tane 20 tane 30 tane hayvan verdiğimiz üreticilerimiz oldu. Üreticilerimiz para durumlarına göre hayvan aldılar. Biz bu işin ticaretini yapmadık, üreticilerimizin kalkınması için mücadele verdik başarılı olduğumuza inanıyorum. Bunları yaparken de en büyük destekçimiz yine üreticilerimiz ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğimizdi. İlimizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır yapısı gereği tamamen küçük aile işletmeleri mevcuttur bu bağlamda çalışmalar tamamen küçük aile işletmelerine yöneliktir. Kapısının önünde damı olup hayvanı olmayan üreticilere 10 adet, 20 adet hayvan getirdiğimiz olmuştur ve devam edecektir. Üreticilerimizin memnuniyeti bizi daha çok çalışmaya sevk etmiştir. Basında bazı haberler dolaşmakta Kırmızı Et Üreticileri Birliklerinin küçük aile işletmelerine hayvan vermedikleri büyük işletmelere verdikleri hakkında bazı spekülatif haberler var. Zaten yeni düzenlemelere göre 60 baş ve üzeri hayvanların ithalat yetkisi Et ve Süt Kurumuna verilmiştir. Bu bağlamda 60 baş ve altı yani küçük aile işletmeleri hayvan alamamaktadır. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı izni nezdinde küçük aile işletmelerine hayvan vermek için gerekli başvuruları toparlayıp evraklarımızı bir araya getirerek Türkiye Kırmızı Et üreticileri Merkez Birliği tarafından bakanlığımıza sunulmuştur. Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak bin 452 başlık karantina yeri ve evrakları hazırlanarak merkez birliğine iletilmiştir. Çalışmalarımız devam ediyor bakanlığımızın izni ve Türkiye Kırmızı Et Üreticiler Merkez Birliği aracılığı ile ilimize bin 452 adet ithal hayvan girecektir. Bu konuda Et ve Süt Kurumu ve Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklerinin devamını bekliyoruz. Çıkan bu haberler asılsızdır, iftiradır, karalama çalışmasıdır. Yapılan işler ortadadır. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği katkıları ile sadece bizim ilimize 2 bin 100 adet hayvan girmiştir. Basında bu tip haberleri çıkaran kişiler bu işlerden rant elde edemeyen, yapılan hizmetleri görmeyen, görmek istemeyen, üreticileri kışkırtarak kaosa sürüklemeye çalışan, tabiri caizse boş boğazlı kişilerdir. Üreticilerimizden bu kişilerin laflarıyla hareket etmemeleri birliklerine giderek başkanları ve yönetimleri ile görüşerek gerekli işlemlerin ardından hayvanlarını en sağlam şekilde getirmeleridir" diye konuştu.
Kesimlik Dana yetiştiricisi Mehmet Dursun Eker ise, "Et Üreticileri birliği hayvancılıkta ufak işletmelere önem verilmesi çok başarı getiriyor. Çünkü biz yerli ırk hayvanları almakta zorlanıyorduk. Maliyeti yüksekti. Sağ olsun Birlik başkanımızın destekleriyle hayvan ithal ettik. Şubat ayının sonunda 30 tane hayvan getirdik ve çok güzel randıman aldık. İkinci talebimizde de 50 adet hayvan aldık bir dahakine yine hayvan almayı planlıyorum. Devletten hayvan kesim desteği istiyoruz. Kesim yaptığımız zaman 260 kilonun üzerindeki hayvanlara 300 TL'ye yakın destek veriliyordu ama git gide bu fiyat düşmeye başladı. İthal hayvanlara destek verilmiyordu ama biz ithal hayvan alıyoruz bunlara da destek verilmesini talep ediyoruz" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.