Küçükçalık Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık:
Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık, fabrika açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, "Ülkemizi...
Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık, fabrika açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, "Ülkemizi orta gelir tuzağından kurtaracak ve cari açığımızı kapatacak yol sanayicimizin güncel ve katma değerli üretim yapmasından geçmektedir" dedi.
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu ve ihracatçı firmaları arasında yer alan Küçükçalık Grubu, Mısır, Bursa'nın İnegöl ilçesi ve Kayseri sonrasında Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde de (OSB) bir tesis açtı. Tesis arsa hariç 40 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilmiş olup, günlük 50 ton iplik üreterek 350 kişi istihdam ediliyor. KFS Sentetik Hendek fabrikasının alt yapısı günde 200 ton sentetik iplik üretmek üzere yapılırken, kısa vadede bu kapasiteye ulaşması ve 900 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. Hendek'teki fabrika açılış töreni öncesi Küçükçalık Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.
"Bölge ekonomine de katkı sağlayacak"
Başkan Yaşar Küçükçalık, yeni fabrikanın ülke ekonomisine olduğu kadar bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Türk tekstilcileri olarak takip eden değil, takip edilen olmalıyız. Sonuç olarak hepimiz bir bütünün vazgeçilmez parçalarıyız. Ülkemizi orta gelir tuzağından kurtaracak ve cari açığımızı kapatacak yol sanayicimizin güncel ve katma değerli üretim yapmasından geçmektedir. KFS Sentetik yatırımını bu duygularla, ülkemize ve geleceğine duyduğumuz inançla hayata geçirdik. Milletçe istihdama ihtiyacımızın olduğu bu günlerde devletimize uzun soluklu fayda sağlamak amacıyla, geçici değil kalıcı istihdam sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. KFS sentetik fabrikamız; kısa bir dönemde günlük 200 ton üretim kapasitesine ulaşacak ve 900 kişiye istihdam sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir" şeklinde konuştu.
"Katma değeri yükselteceğiz"
Türkiye'nin 12 milyar dolar seviyesinde olan tekstil ithalatının yüzde 70'inin polyester iplik ve polyester iplik ile üretilen ürün gruplarından oluştuğu bilgisini veren Yaşar Küçükçalık, KFS Sentetik'in tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu ham maddeleri Türkiye'de üreterek cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacağını dile getirdi. Küçükçalık, "KFS sentetik fabrikamızda, tekstil sektöründeki ham madde ihtiyacının dışa bağımlı olmadığını; ülkemizde de kendi imkanlarımızla dünya standartlarında son teknoloji üretim yöntemleri ile ham madde üretimi yapabileceğimizi ispatlamak istedik. Bugün Türkiye'de ilk defa üretilecek ve teknik farklılıklar içeren bazı iplik çeşitlerinin de üretimini gerçekleştirdiğimiz tesisimizde dışa bağımlılığı azalttık" diye konuştu.
"İşimizi de her geçen gün geliştireceğiz"
Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık sözlerinin devamında, "Küçükçalık grubu olarak dünyadaki önemli firmaların çözüm ortağıyız. Biz sadece basit bir üretici değiliz. Aynı zamanda ürettiğimiz ürünlerle o firmaların ürün geliştirme pozisyonundayız. Onun için biz ürün geliştirmede, ARGE'ye çok ciddi önem veren bir kuruluşuz. Sektörümüzde bugüne kadar hiçbir zaman hiçbir rakibimizin yaptığı ürünü taklit etmedik. Her zaman biz her sabah kaldığımızda bugün yeni ne yaparız diyoruz. Onun için işimizden çok memnunuz. İşimizi de her geçen gün geliştireceğiz. Şuan ben kısa vadeleri konuşmak istiyorum. Uzun vadeli planlarımız var. Yapacaklarımız, hayallerimiz olmasa zaten bugün burada olmayız. 200 ton güne çıktığımızda bu fabrikada 900 kişinin istihdam edileceğini söyledim. Hedefimiz ise katma değerli, başta kendimize sonra ülkemize ve sonra bütün dünya insanına yarayacak işler üretmektir. Biz aynı zamanda çevreci bir yatırım yapıyoruz" diye konuştu.
"Bizim işimiz ciddi bir teknolojidir"
Yaptıkları üretimin ciddi bir teknoloji olduğundan da bahseden Küçükçalık, "Yapmış olduğumuz işin bugün ham maddesini üretiyor pozisyonda olsak da ham madde demek ve bunu pazarlamak demek apayrı bir iştir. Bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Aslında bu tesis kimya tesisidir. Bizim işimiz ciddi bir teknolojidir, iplik deyip geçmeyelim. Tekstil çok ciddi bir teknolojidir. Bize neden bu yatırımı yaptınız diye sorduklarında bizim farklı hayallerimiz var diyoruz. Bizim hayallerimiz farklı diyoruz. Bizim derdimiz üretileni değil üretilmeyeni üretmektir diyoruz. Bizim sektördeki gördüğümüz derinlik farklı diyoruz. Hedefimiz kendi ürünlerimizi kendi markamızla satabilmektir. Ürün her yerde var. Ürün pazarda da var. Hizmetle birlikte hele hele bir de markanız olursa ürünü bu ikisiyle birlikte satmayı becerebildiğiniz gün ihracatınız daha da artar. Bizim asıl hedefimiz ise şu an bulunan pazarlara hizmetimizle beraber ürünlerimizi satabilmektir" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.