Kule Vinçler İçin ‘İzin’ Şartı

Kule Vinçler İçin ‘İzin’ Şartı

Yüksek katlı bina inşaatlarında vinç kazalarının önüne geçmek için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalayan Karşıyaka Belediyesi,...

Yüksek katlı bina inşaatlarında vinç kazalarının önüne geçmek için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalayan Karşıyaka Belediyesi, yüklenici firmaların kule vinç kullanabilmesinde Makine Mühendisleri Odası'nın onayını zorunlu hale getirdi.

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde devam eden yüksek katlı inşaatlarda, olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kaybını önlemek için kule vinç kullanımında Makine Mühendisleri Odası'nın onayını zorunlu hale getirdi. Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, vinç kullanmak isteyen yüklenici firmalar, izni oda yönetiminden alacak. Kurulum ve denetleme aşamasında MMO yetkili olacak. Olası bir eksikte ya da hatada inşaatın devam etmesine izin verilmeyecek. İnşaatlardaki vinç kazalarının riski de bu sayede en az indirilecek.

Belediye olarak, bu protokolle İzmir'de bir ilke imza attıklarını kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İş güvenliği açısından önemli bir protokol olduğunu düşünüyorum. İnsanların yaşam alanlarına kurulan kule vinçler, onların hayatlarına mal olacak durumlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce Karşıyaka'da bir vinç kazasında üç kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde de Süleyman Demirel Lisesinin üzerine devrilen vinç, birçok genç insanımızın canına mal olacaktı. Tek sevindiğimiz durum olayın gece olması, hiçbir öğrenci ve öğretmenin, görevlinin binada bulunmamasıydı. Artık Karşıyaka sınırları içinde kule vinç kullanacak firmalar, belediyemize yapacağı müracaatla birlikte Makine Mühendisleri Odasından onay alacaklar ve düzenli olarak denetlenecekler" dedi.

"Belediyelere örnek olsun"

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin ise inşaatlarda yaşanan kazaların en aza indirilmesi için bu tür kontrollerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ermin, "Bu protokolle sağlanacak denetim, hem çalışan sağlığı hem de halk sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adımdır. Mutlaka bu konuyla ilgili, asansörlerde yapılan gibi, inşaatlarda kullanılan kule vinçler ve taşıma asansörleriyle de ilgili kanuni altyapılar hazırlanmalı, bu çalışmalar zorunluluk haline getirilmeli. İmzaladığımız bu protokolün de örnek olup İzmir'deki tüm belediye başkanlarımızın da aynı çalışmayı başlatmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kule Vinçler İçin ‘İzin’ Şartı

Kule Vinçler İçin ‘İzin’ Şartı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.