Kulp’ta Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinliği
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kulp şubesi başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri...
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kulp şubesi başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ana temasını camiler ve kitap olarak belirledi. Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Kulp İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, kamu kurum müdürleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Kulp İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, camilerin önemli mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyledi. Özçelik, "Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılından beri, her yıl ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmiş, camilerin vazgeçilmez değerleri olan din gönüllüsü arkadaşlarımızın emek ve gayretlerini de dikkate alarak haftanın ismini 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak yeniden düzenlemiştir. Bu hafta boyunca her yıl farklı bir tema işlenmiş ve seçilen temalar konusunda duyarlılık oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu yılın teması "Cami ve Kitap'. Camisiz kitap, kitapsız cami olmaz. Cami ve kitabı yeniden buluşturmak, camileri yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturmayı hedeflemekteyiz. Şahıs merkezli değil, hakikat merkezli okumaların peşinde olmalıyız. Kanaatimce bugün yaşadığımız buhranların temel nedeni şahıs merkezli okuma tercihlerimizdir. Bir diğer nedende okumamadır. Ülkemizde basılan ve okunan kitap sayısını diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda, kendi maneviyatımız ve bilincimizle ne kadar meşgul olduğumuz ortaya çıkacaktır. Kitap, batılı bir insanın ihtiyaç listesinde 18. sırayı alırken, insanımızın ihtiyaç listesinde 224. sırada yer almaktadır. Amerika'da bin kişiye 3 bin, Almanya'da 2 bin 700, Rusya'da 700 kitap düşerken Türkiye'de bin kişiye maalesef sadece 7 kitap düşmektedir. Japonya'da 1 kişi yılda ortalama olarak 6 kitap okurken, Türkiye'de 6 kişi 1 kitap okumaktadır. Bu istatistiklerin tamamı bize şunu haykırıyor. İlk hitabı "Oku" olan kaleme ve kalemin yazdıklarına yemin eden bir kitabın mensuplarının bu hali kabul edilebilir değildir. Onun için caminin kitapla buluşması cemaatin kitapla yoğrulması elzemdir" dedi.
Konuşmaların ardından, Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafından katılımcılara "cami ve kitap" konulu konferansı verildi. Konferansın ardından Camiler ve Din görevlileri Haftası sinevizyonu sunumu yapıldı. Engellilere yönelik din hizmetinden göstermiş olduğu gayretler için din gönüllüsü hocası Kayahan Mahallesi cami imam hatibi Medeni Yıldız'a, görev yaptığı cami ve Kuran kursunun fiziki imarında gösterdiği gayetleri ile din görevlisi vakarına uygun çabaları nedeniyle merkez camii imam hatibi İkrameddin Ateş'e, Merkez Cami avlu genişletme faaliyetleri kapsamında arsa bağışında bulunan Kulp'lu hayırsever vatandaşlarından Samet Eren ve Ürfan Altun'a plaket verilmesinin ardından ilçe müftüsünün okuduğu hatim duasıyla program son buldu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.