Küresünniler Derneğinden ‘Referandum’ Açıklaması

Küresünniler Derneğinden ‘Referandum’ Açıklaması

Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanılması yönünde karar aldıklarını...

Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanılması yönünde karar aldıklarını açıkladı.

Küresünniler Derneği Başkanı Ferhat Atacan, yaptığı açıklamada, Van'da faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek "Evet Platformu" oluşturdukları ve Küresünniler Derneği olarak bu oluşumda yer alacaklarını söylediler. Amaçlarının yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte 1982 cunta anayasasının kısmen de olsa tarihe gömülmesine katkıda bulunmak olduğu dile getirilen Ferhat Atacan, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun cunta anayasasının kısmen değişimi için tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti. Halkın değişecek olan 18 maddeyi iyi anlayabilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini sözlerine ekleyen Atacan, "Ülkemizi yeni bir sisteme taşıyacak ve 1982 cunta anayasasını kısmen de olsa ortadan kaldıracak olan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu, geleceğimiz açısından önemli bir özellik taşımaktadır. Bu sebeple Van'da bulunan duyarlı STK temsilcilerimiz ile birlikte Van Evet Platformunu oluşturduk. Toplumun, anayasa değişikliğine yönelik 18 madde hakkında bilinçlenmesi ile ilgili kısa süre içerisinde çalışma başlatacağız. Köy köy ve ev ev dolaşılarak ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu hakkında halkımızın sağlıklı bilgilenmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Biz bu anayasa değişikliğini siyaset üstü bir durum olarak görmekteyiz. Sağcısı, solcusu, Alevisi, sünnisi yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" demelidir. Bugüne kadar ayrıştırıcı politika üretenlerin yönetme mantığını rafa kaldırmalıyız ve halklar arasına nifak sokan zihniyetleri bertaraf etmeliyiz. "Katılımcı Demokrasi" adı altında toplumları parçala, böl, yönet sistemi ile bugüne kadar önümüze kan ve gözyaşından başka bir şey bırakılmadı. Artık devletin asıl sahibi sermayedarlar değil millet olmalı. Artık yönetimde çift başlılığın yerini sorumluluğu üstlenen Cumhurbaşkanına bırakmalı. Meclis kanun yapmalı ve hükümeti denetlemeli. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olmalı. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçmeli ve denetlemelidir. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşmalıdır. Bu sistem siyasette birlikteliği artıracak ve kutuplaşmayı azaltacaktır. Yeni düzenleme ile birlikte temsiliyet alanı genişleyecektir" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.