Kütahya’da Tabiat Turizmi Çalıştayı
Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.
Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.
Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonundaki çalıştaya Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları, ilgili daire müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptı. Kütahya'nın tabiat turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Temel, "Tabiat turizmi Dünya'da turizmin en hızlı büyüyen alt sektörüdür. Türkiye'de de tabiat turizmi son yıllarda deniz turizmi kadar ilgi görmeye başlamıştır. Turizm gelirlerinin ülke ekonomisine katkısı çok büyüktür. Doğal ve kültürel tahribatın önüne geçen kişi başına normal turizmden çok daha fazla getiren tabiat turizmi ekonomik açıdan yoksun ama doğası zengin olan illerimiz için önemli bir alternatif gelir kaynağı olacaktır. Bu manada Kütahya ilimiz büyük bir potansiyele sahiptir. Kütahya tabiat turizmi kapsamında yapılan ve yapılacak olan faaliyet ve aktivitelerin ilçelerin potansiyel analizi yapıldığında en çok aktivite Merkez ilçemizde, daha sonra sırasıyla Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçelerimizde o potansiyelin daha da değerlendirileceğini düşünüyorum" dedi.
"Potansiyellerimizden istifade etmeliyiz"
Kütahya'nın zengin turizm kaynaklarına sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, "Sahip olunan potansiyel kadar o potansiyelden haberdar olmanın ve istifade etmenin önemi var. Yoksa elimizde bir değer, bir zenginlik var mı? Biz onu bilmiyor ya da yeterince istifade edemiyorsak onun varlığının da çok büyük bir manası olmuyor. Kütahya olarak tarih, kültürel ve tabiat olarak büyük zenginliklere sahibiz. Bu zenginliklerin önce biz farkına varmalıyız. Daha sonra da onlardan istifade edebilecek yolları bulmalıyız. Bunlar için de master ve eylem planları gerekiyor, bu tür çalışmalara ihtiyaç var. Turizmin ana gayesi; dinlenmek, eğlenmek, yeni yerler tanımak ve bilgilerimize yeni bilgiler eklemek. Tabiat turizmi de bunun bir parçası. İlimiz açısından baktığımızda çok büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu, bu potansiyelden yeterince istifade edemediğimizi herkes ortak görüş olarak söylüyor. Bu hem ilimizin tanıtılması hem de ekonomisi açısından büyük yarar sağlayacak hususlardan biri. Bizler, tarım ve sanayide elde ettiğimiz yerin çok gerisinde ilimizin tanıtımında, kültürel değerlerinde bir yere sahip olduğumuzu biliyoruz. Dolayısıyla çalıştaylar bu değerleri önce bizim tanımamıza sebep olacak. Daha sonra bu potansiyelden istifade edebilmemiz açısından bir yol haritası ortaya çıkarıp bize yol gösterecek çalışma olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) adlı kapsamlı bir çalışması var. O çalışmanın içine bunu da katacağız. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışma aynı zamanda EGEGEP'in de bir parçası olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kütahya Tabiat Turizmi Master Planı, Murat Dağı Yayla ve Termal Turizmi ile Gediz Adnan Menderes Parkı'nda yapılan ve yapılacak çalışmalar, Felent Çayı projesi, Tabiat Yürüyüşü yolları hakkında katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi. (EFE)
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.