M ile başlayan çiçek isimleri

M ile başlayan çiçek isimleri

M harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, M ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "m ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "m harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "m ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

M ile Başlayan Çiçek İsimleri

M ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca m harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Mahmur çiçeği
  •     Manisa lâlesi
  •     Manolya
  •     Melekotu
  •     Menekşe
  •     Menekşe gülü
  •     Menevşe
  •     Mersin ağacı
  •     Meryamana eli
  •     Meryemana kandili
  •     Meyan
  •     Mimoza
  •     Mine çiçeği
  •     Mor salkım
  •     Mümüdük
  •     Müşkülüm

M harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Mahmur çiçeği: Zambakgiller familyasından türlü renklerde çiçekler açan zehirli bir kir bitkisidir. Çiçekleri Ağustos-Eylül aylarında açar.

Manisa lalesi: Liliaceae familyasında yer alan Tulipa cinsinin bir türüdür. 1862'de Pierre Edmond Boissier ve Theodor Heinrich Hermann von Heldreich tarafından tanımlanmıştır. Balkanlar'ın güneydoğusu, Bulgaristan, Yunanistan, Ege Adaları, Girit ve Türkiye'nin batısında yetişir. Nisan ve mayıs aylarında açar.

Manolya: Manolyagiller familyasından Magnolia cinsini oluşturan her dem yeşil ve yaprak döken odunsu bitki türlerinin ortak adı.

Melekotu: Angelica, Kuzey Yarımkürenin ılıman ve subarktik bölgelerine özgü, İzlanda, Laponya ve Grönland'a kadar kuzeye ulaşan Apiaceae ailesinde yaklaşık 60 tür uzun bienal ve çok yıllık bitkinin bir cinsidir.

Menekşe: Menekşegiller familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir. Ayrıca Hawai ve Güneydoğu Asya'da da yetişebilir.

Menekşe gülü: Çin gülü veya Çin gülü olarak bilinen Rosa chinensis, alternatif olarak Bengal gülü veya Bengal Kıpkırmızı veya Bengal Güzellik olarak bilinen Guizhou, Hubei ve Sichuan Eyaletleri'nde Güneybatı Çin'e özgü Rosa cinsinin bir üyesidir.

Meyan: Yaklaşık 120–150 cm'e kadar boylanabilen, Baklagiller ailesinden çok yıllık bir çalımsı bitkidir. Anavatanı Rusya ve Çin'dir. Küçük, mavimsi, mor çiçekleri 0,8–1,2 cm boyundadır. 7–15 santimetre boyunda yaprakları ve toprağın altında boyu 1 metreye ulaşan bir kök yapısı vardır.

Mimoza: Gümüşi akasya, baklagiller familyasından 15 m'ye kadar boylanan sarı çiçekli bir akasya türü. Çalı veya küçük ağaç forumundadır. Genç dallar biraz zayıf; boz donuk tüylü, dumanlıdır. Yapraklar gümüşi renkli, yaprak ekseni 12–16 cm'dir.

Mine çiçeği: Verbena, Verbenaceae ailesindeki bir cinstir. Yıllık ve çok yıllık otsu veya yarı odunsu çiçekli bitkilerin yaklaşık 250 türünü içerir. Türlerin çoğu Amerika ve Asya'ya özgüdür. Verbena officinalis, ortak vervain veya ortak verbena, Avrupa'ya özgü türdür.

Mor Salkım: Çin mor salkımı, baklagiller familyasındann bir sarmaşık türü. Anayurdu Çin'dir. Boyu 20-30 metreye kadar varabilir. Ömrü yaklaşık 70-80 yıldır. Çiçekleri salkım durumunda, mavi-mor, beyaz ya da soluk pembe renklidir. Nisan sonu Mayıs ayı başında yapraklanmadan önce çiçeklerini açmaya başlar.

Müşkülüm: İlkbaharda kayalıklarda biten, sarımtırak renkli çiçekleri güzel kokan, sünbülgillerden bir yaban otu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.