Manisa Büyükşehirden Çevreci Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut olarak kullanılan vahşi depolama sisteminin yerini alacak olan katı atık bertaraf ve düzenli depolama alanına...
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut olarak kullanılan vahşi depolama sisteminin yerini alacak olan katı atık bertaraf ve düzenli depolama alanına ilçelerden gelecek katı atıkların naklinde kullanılacak transfer istasyonlarının tamamlanma süreci devam ediyor.
Gelecek kuşaklardan çevreyi emanet alan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye yönelik yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Ahmetli'de tamamlanan katı atık transfer istasyonunu Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ile birlikte inceledi. Katı atıkların transferinde kullanılacak olan Semitreyler'in de istasyonda denendiği inceleme sırasında transfer istasyonunun ölçüleri de kontrol edildi. Ahmetli ilçesinde yapımı tamamlanan katı atık transfer istasyonu hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı'nın hizmete girmesi için gün sayıldığını belirterek, "Ahmetli, Turgutlu, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre'nin çöpleri ilk etapta almaya başlayacağız. Bir kolu olan Ahmetli'de de günlük 16 ile 20 ton arasında günlük çöp çıkmakta. Bu çöpün nakliyesi 50 kilometrenin üzerinde yaklaşık 67 kilometre olduğu için küçük araçlarla taşınması zor. Hem Ahmetli ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının diyaloglarıyla bu atık transferini 5-6 araçla değil de 1 semitreyler dediğimiz arkadan yüklemeli araçlarla yüklenip kontrollü bir şekilde taşınmasını sağlayacağız" dedi.
Yapılacak taşıma sistemi ile hem çevre kirliliğinin önüne geçileceğini hem de rastgele dökümlerin önünün kesileceğini savunan Yıldırım, Ahmetli Belediye Başkanı'na oluşturdukları transfer alanı için teşekkürlerini ileterek, "Ahmetli ilçesinin atıkları buradaki kolay ve basit sistemle bizim araçlarımıza yüklenecek herhangi bir sızıntı olayı için sızıntı havuzları oluşturulacak. Buradaki sızıntı suyu ve çöp, Uzunburun'daki tesisimize götürülüp deşarjı ve bertarafı gerçekleştirilecek" dedi.
Uzunburun tesisinin ilk etapta 5 ilçenin çöpünü alacağı bir tesis olduğunu hatırlatan Yıldırım, ilerleyen sürelerde ise 17 ilçenin çöpünün bu tesise taşınacağını söyledi. İlk etapta çöpleri taşınacak olan 5 ilçe arasında Turgutlu'nun da bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Turgutlu'da yaklaşık 170 ton civarı günlük çöp çıkmakta. Bu çöp vahşi depolama alanında depolanmaktaydı. Uzunburun'daki tesisin tamamlanmasının ardından buradaki çöpleri de katı atık transfer istasyonu hitap edilen sistem ile transfer etmeyi planlıyoruz. Tamamlanma aşamasına gelen Turgutlu katı atık transfer istasyonunda gelen araçlar için plaka tanıma sistemi, her araç tartılacak. Araçlar buradaki rampalara çıkarak bizim semitreyler araçlarımıza yükleme yapacak. Bu alandaki sızıntılara karşı önlemler alındı, sızıntılar hiçbir yere sıçramadan toplama havuzlarında toplanarak vidanjörler vasıtasıyla tesisimize arıtıma götürülecek. 24 saat açık olan bir tesis olacak" diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Turgutlu'daki tesisin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, Turgutlu'yu çöpten kurtaracaklarını kaydetti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.