Manisa Kobi’lerin Ar-ge Üssü Olacak
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent ocak ayında faaliyete geçiyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent ocak ayında faaliyete geçiyor. Temel sloganını "Üründe ve üretimde dijitalleşme" olarak belirleyen Manisa Teknokent; AR-GE, inovasyon, akıllı üretim ve kümelenme konusunda firmaların hizmetinde olacak ve firmalara proje yazım desteği sağlayacak.
Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Manisa Teknokent'in Ocak 2017'de faaliyete geçmesiyle bölge ve ülke açısından önemli bir kurumun devreye gireceğini belirtti. KOBİ'lerin AR-GE, inovasyon, akıllı üretim konusunda önemli bir açığının olduğunu belirten Prof. Dr. Aktaş, bilgi temelli dijital-akıllı üretimi esas alan "Endüstri 4.0" olarak ifade edilen 4. Sanayi devriminin yaşandığını, Manisa Teknokent olarak bu açığın kapatılmasında bölgesel düzeyde önemli katkılarının olacağını ifade etti.
Prof. Dr. Aktaş, "Özellikle, Küçük ve Orta Ölçekli Firmaların (KOBİ), AR-GE potansiyellerinin desteklenmesi hem ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak hem de diğer büyük firmaların AR-GE potansiyelleri dolaylı olarak desteklenmiş olacak." diye konuştu.
Teknokent olarak, bu konuda büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve KOBİ'leri önemli avantajlarla birlikte çalışmaya beklediklerini ifade eden Aktaş, "Öğretim üyeleri, öğrenciler ve KOBİ'lerin bir arada çalışmasını sağlayacak bir ara yüz niteliği taşıyacak olan Manisa Teknokent, bu konuda kiralama ve diğer avantajlarıyla firmalara önemli hizmetler sunacak. 5 bin 500 metrekare ofis alanı ile toplam beş bloktan oluşan Manisa Teknopark, AR-GE firmalarına ilk defa "Proje yazımı desteği" verecek. Teknoparkların gelecekteki bilgi ekosistemlerinin ana çekirdeğini oluşturacak olması nedeniyle, Manisa'nın, Türkiye'nin önemli sanayi bölgesinde olması, lokasyon avantajı Manisa Teknokent'i avantajlı kılmaktadır. Diğer teknoparklara göre kira avantajı ve "Proje yazım desteği" Manisa Teknokent'i öne çıkaran temel avantajlardır. Özellikle Teknoloji Transfer Ofisinin (TTO) de hemen kurulmuş olması, marka-patent ve bunların ticarileştirilmesi konusunda KOBİ'lere önemli hizmetleri olacaktır. Firmalara uygulama ve üretim alanları tahsisi, kümelenme ve mükemmeliyet merkezleri aracılığıyla farklı kurumları bir araya getirerek sinerji ve işbirliği fırsatları oluşturacak." dedi.
Teknokentlerin Gelir/Kurumlar Vergisi ve KDV vergisi konusunda da önemli avantajların olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aktaş, Manisa Teknokent olarak AR-GE potansiyeli olan KOBİ'lerin bu avantajlardan yararlanmasına katkı sağlayacakların ifade etti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.