Mardin’de Down Kafe Açılacak
Mardin Büyükşehir Belediyesince, kentte Down sendromlu çocuklar için kafe açılacak.
Mardin Büyükşehir Belediyesince, kentte Down sendromlu çocuklar için kafe açılacak. Kafede, Down sendromlu 12 kişi çalışacak. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, "Down sendromlu çocuklarımızın morallerini iyi tutmak ve hayata kazandırmak için başlattığımız proje örnek olacak" dedi.
Mardin'de sosyal sorumluluk projelerine hız veren Büyükşehir Belediyesi, Down sendromlu çocuklar için kolları sıvadı. Bu çerçevede belediye tarafından Down sendromlu çocuklar için kafe açılacak. Kafede, Down sendromlu 12 çocuk çalışacak. Çalışacak çocuklar, önce eğitimden geçirilecek. Engellileri önemsediklerini ve bunun için özel projelere imza attıklarını belirten Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, "İlimizin yaşanabilir bir şehir olması için planlamalarımızı yaptık. Hükümetimizin ve devletimizin inisiyatifiyle geçtiğimiz görevimizde ise kısa sürede birçok projeye hayat verdik. Amacımız kentimizin hemşerilerimizin beklediği bir şekilde dizaynı ve hayatlarını kolaylaştırmasıdır. Ortak aklı önemseyen bir yapıda çalışmalarımız takdir kazanmaktadır. Önceliklerimiz arasında ise sosyal sorumluluk projeleri de yer almaktadır. Özellikle dezavantajlı grupların ilimizde mutlu olmasını hedeflemekteyiz" dedi.
Down Sendromlu çocuklara has proje
Belediye olarak Down Sendromlu çocuklar için de örnek bir uygulama için start verdiklerini anlatan Yaman, "Biz sağlam insanların engel olmamaları durumunda engellerin kolay açılacağını biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize has projeler de yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de Down Sendromlu çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın hayata kazandırılması ve bir işle meşgul olmaları için Down kafemizi açmak istiyoruz. Burada çocuklarımızın aktif olarak çalışmasını planlıyoruz. Down sendromlu evlatlarımızın eğitimine ise Artuklu Üniversitemizde başladık. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek teşkil edecek" diye konuştu.
"Eğitim bir hafta 10 gün sürecek"
Engelsiz Hayatlar Projesi görevlilerinden Mehtap Güngör, proje kapsamında Down sendromlu çocukların sosyal hayata katılması konusunda aileleriyle birlikte kafeterya çalışmalarını başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu konuda yetkili birimler çok destek oldular. Başta sayın Valimiz Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman hanımefendi destek oldular. Şuanda çocuklarla birlikte staja başladık. Bir hafta 10 gün sürecek. Çocuklar sipariş almayı, masa düzeninin ve ağırlamayı öğrenecekler. Eğleneceklerini ve keyifli vakit geçireceklerini düşünüyorum. Umarım bu tür kafeteryalar Türkiye genelinde daha çok yaygınlaşır ve birçok engeli kaldırır."
Mardin Artuklu Üniversitesi Araştırma Görevlisi Tuba Arık ise, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Down sendromlu gençlere eğitim vermek için toplandık. Amacımız Down sendromlu gençlerimizin topluma kazandırmak, onların sosyalleşmesini, insanlarla daha iyi iletişim kurabilmelerini sağlamak. Burada olmak ve böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz. Umarım iyi şeyler olacak ve başka güzel projelerin de önünü açacak" ifadelerinde bulundu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.