Maski’den Eski Malatya Bölgesi’ne Yatırım Atağı
Muhtarlarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ'nin Eski Malatya Bölgesi'nde çalışmalara başlayacağını belirterek,...
Muhtarlarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ'nin Eski Malatya Bölgesi'nde çalışmalara başlayacağını belirterek, Eski Malatya Bölgesi'ne ciddi bir yatırım yapılacağını ifade etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Eski Malatya Bölgesi muhtarlarıyla bir araya geldi. MASKİ Genel Müdürlüğü Alibaba Tesisleri'nde gerçekleştirilen buluşmada bölge için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ele alındı. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Karabağlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Balta, Çolakoğlu Mahalle Muhtarı Şahin Çolakoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Kırıktaş, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Aziz Kartal, Toptaş Mahalle Muhtarı Kadir Tursun, Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener, Karahan Mahalle Muhtarı Remzi Öngen, Dolamantepe Mahalle Muhtarı Mehmet Erol, MASKİ Genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2017 yılının başlarında Eski Malatya Bölgesi'ndeki mahallelerinde içme suyu alt yapısı konusunda dukdil çelik borular ile Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) sistemine geçileceğini kaydetti. Çakır, "Büyükşehir olduktan alt yapıda tek elden yönetim çok önemli. Şehrin geleceği açısından içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapısı projelerine önem veriyoruz. MASKİ bu kapsamda ilk günden itibaren çalışmalarına devam ediyor. Eski Malatya bölgesinde bulunan mahallerimizde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) sistemine geçilecek. Bir suyun ölçülebilir olmasının maliyeti gerçekten çok yüksek rakamlar gerektiriyor. Bir şehrin içme suyunu tamamen ölçülebilir sisteme dahil etmek için 300-400 milyon TL harcamak gerekiyor. Meydanbaşı, Alacakapı, Toptaş, Dolamantepe ve Karahan mahallesinin DMA çalışmalarına 2017 yılı itibariyle başlayacağız. Maliyeti 10 milyon TL'lik bir yatırım. Bu sadece bir bölge için. Bunun gibi küçüklü büyüklü 83 bölgemiz var. Malatya'ya fazlasıyla yetecek içme suyumuz varken, yaz aylarında bu kontrolsüz bölgelerden kaynaklanan ciddi kayıplarımız var. Zaman zaman içme suyunda sorun yaşıyoruz. En çok sorun yaşadığımız yerlerin başında Battalgazi (Eski Malatya) bölgesi geliyor. Bu sıkıntıları yaşamamak için Kaptaj'dan çıkan suyumuzu ölçülebilir bir sistemle yöneteceğiz. Suyumuz tamamen kontrolümüzde olacak. Ayrıca Karahan Mahallesi için Kaptaj'dan beslenen 2 bin 500 metrelik içme suyu hattı çalışması, Battalgazi Sanat Sokağı'nda bin metre kanalizasyon hattı ile bin metre içmesuyu hattı ve abone bağlantı çalışması yaptık" diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.