Mehmet Ali Dim: “Uyum Paketine Medya Da Giriyor”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasaları içerisinde medyayı da kapsayan düzenlemeler bulunduğunu...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasaları içerisinde medyayı da kapsayan düzenlemeler bulunduğunu söyledi.
Ordu Gazeteciler Derneğinin davetlisi olarak Ordu'ya gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Anadolu'da basının giderek güçlendiğini, 10 yıl sonra yazılı basının nostalji hali gelebileceğine ve dijital yayıncılığın gelişeceğine dikkat çekti. Mehmet Ali Dim, "Anadolu basını kurşun kokan bodrumlardan yavaş yavaş çıktı. İstanbul basınında, medyasında ne varsa Anadolu basınımızda da var. Hem de fazlasıyla var. Bugün Ordu'da 2 tane uyduya çıkan televizyon kanalı, birbirinden güzel yerel gazeteler var ve yavaş yavaş serpilmeye başlayan web televizyonculuğu var. Belki bizler için üzüntü kaynağı ama yeni neslin yavaş yavaş tanışmaya başladığı ve sıklıkla kullandığı sosyal medyanın gelişen dijital medya mecraları var. Artık kağıda basılı, mürekkep kokan gazetelerimizin sonuna doğru geliyoruz maalesef. 10 yıl içinde gazetelerimiz, sadece birer nostalji olacak. Dijital medyaya ağırlık vermek zorunda kalacağız. Bu süreçte dijital yayıncılığı geliştirmek durumundayız" dedi.
"Yeni uyum yasaları medyayı da kapsayacak"
Mehmet Ali Dim, yeni çıkacak olan uyum yasaları içerisinde medyayı da kapsayan düzenlemeler bulunduğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi:
"Bu düzenlemeler en çok da Anadolu basınını, yerel medyayı ilgilendiriyor. Örneğin Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığına bağlandı ve ismi de Medya Tanıtım Başkanlığı olarak değişiyor. Bu yasa içerisine, "Türkiye Gazeteciler Federasyonu gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gazetecilerin basın kartı dahil tüm özlük düzenlemelerini meslek örgütleri yapsın" önerisinde bulunduk. Bununla ilgili meslek örgütlerini kapsayan bir yasa çıkartılsın. Tıpkı meslek odaları, barolar gibi artık gazetecilik meslek örgütleri de yasayla kurulsun ve yasa çerçevesinde kurulan her ilde, hatta bazı büyük ilçelerde dahil olmak üzere kurulan meslek örgütleri, gazetecilerle ilgili tüm işlevleri yerine getirsin. Medya Tanıtım Başkanlığı olarak bir yandan tanıtım işlevini yerine getirecek, yine Cumhurbaşkanlığına ve diğer tüm kurum ve kuruluşlara bilgi akışını sağlayacak. Bu manada olumlu bir düzenleme bizleri bekliyor."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.