Mehmet Emin Ağaç’ın Yeni Kitabı Yurtiçi Ve Yurtdışında Ders Kitabı Olacak

Mehmet Emin Ağaç’ın Yeni Kitabı Yurtiçi Ve Yurtdışında Ders Kitabı Olacak

Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç'ın 2010 yılından bu yana üzerinde çalıştığı "Duyma Akustiği & İşitme Cihazı Teknolojisi" isimli yeni kitabı piyasaya...

Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç'ın 2010 yılından bu yana üzerinde çalıştığı "Duyma Akustiği & İşitme Cihazı Teknolojisi" isimli yeni kitabı piyasaya çıktı. Kitap, Türkiye'de 12 Odyoloji Fakültesi ve 30'a yakın Odyometrist Yüksekokulu'nda ders kitabı olarak, yurtdışında da kaynak kitap olarak okutulacak.

İşitme cihazı üretici firması Ear Technic'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç'ın "Duyma Akustiği & İşitme Cihazı Teknolojisi" isimli yeni kitabı piyasaya çıktı. Mehmet Emin Ağaç; "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada 1 milyar 2 milyon insan gizli ya da açık işitme sorunu yaşıyor ve her yıl sayı artıyor. Buna karşın bu alanda teknoloji bilgisi çok sınırlı. Ülkemizde de odyoloji öğrencileri için kaynak ihtiyacı had safhada" diyerek 2010 yılından bu yana üzerinde çalıştığı kitabının Türkiye'de 12 Odyoloji Fakültesi ve 30'a yakın Odyometrist Yüksekokulunda kaynak kitap olarak hazırlandığını ve Avrupa Birliği Akustik ve Odyoloji müfredatına uyumlu olduğunu bildirdi.

4 dile çeviri talebi geldi

Kitabın yurtdışındaki bazı üniversitelerden de "kaynak kitap" olarak talep edildiğini ifade eden Ağaç, henüz piyasaya sunulan kitabın İngilizce, Arapça, Almanca ve Gürcü dillerinde tercümesinin istendiğini anlattı. Mehmet Emin Ağaç, 4 bölümden oluşan, teknik bilgilerin yanısıra işitme cihazı tarihinin de anlatıldığı "Duyma Akustiği & İşitme Cihazı Teknolojisi" adlı yeni kitabı hakkında şu bilgiyi verdi: "İşitme cihazlarında farklı uyarlama formülleri kullanılıyor. Günümüze dek kullanılan formüller merkez dil İngilizce kabul edilmiş ve algoritmalar ona göre hazırlanmış. Kitapta akustik harf kimliği üzerinde çalışmanın zaruri olduğunu yöntemin değişmesi gerektiği anlatılmaktadır. Kitapta, öğrencilere algoritmayı, kültürel dilin ve algılama dilinin ne anlama geldiğini ve duyma akustiğini anlatıyorum. Ayrıca sektördeki yeni teknolojik gelişmeler yer alıyor".

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.