Memur-sen Heyeti Nijer’de

Memur-sen Heyeti Nijer’de

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, sendikal görüşmeler ve işbirliği çerçevesinde bulundukları...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, sendikal görüşmeler ve işbirliği çerçevesinde bulundukları Nijer'de Başbakan Brigi Rafini tarafından kabul edildi.

Memur-Sen heyetini kabul eden Nijer Başbakanı Brigi Rafini, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen'in İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki ülke sendikalarına yönelik yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini kaydetti. Nijer'in darbeler ve terör örgütleriyle mücadele etmiş bir ülke olarak Türk hükümetinin yanında ve destekçisi olduğunu söyleyen Rafini, FETÖ ve benzer örgütlere ülkelerinde yer olmadığını ifade etti. Ülkesinde FETÖ'nün tarih olduğunu, bundan sonra ilişkilerinin Türk hükümeti ve referansı olan sivil toplum örgütleri ile sürdürüleceğini belirten Rafini, ziyareti dolayısıyla Memur-Sen heyetine teşekkürlerini iletti.

Memiş ile Tonbul'dan üç ülkeye ziyaret

Memiş ile Tonbul, Nijer, Burkina Faso ve Mali'de bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde başbakan, bakan ile sendika ve konfederasyonlarla görüşmeler gerçekleştiren Memur-Sen heyeti, Nijer'de Maarif Vakfı'na devredilen okulu da ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, "Dünya Müslümanlarının gözü Türkiye'de. İstanbul'da bir sempozyum yapmış, bilgi ve tecrübe paylaşımının kapısını aralamıştık. Bu ziyaretlerle bunun somut adımlarını atıyoruz" şeklinde konuştu.

Tonbul ise, Memur-Sen'in sendikal anlamda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ve bu tecrübeni diğer ülkelerde faaliyet gösteren emek hareketleriyle paylaşabileceklerini vurguladı.

Memur-sen Heyeti Nijer’de

Memur-sen Heyeti Nijer’de

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.