Mersin Giad Sektörel Kartvizit Alışverişi Yapıldı
Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD), sektör temsilcilerini bir araya getirerek kartvizit alışverişi yapmalarını sağladı.
Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD), sektör temsilcilerini bir araya getirerek kartvizit alışverişi yapmalarını sağladı.
Mersin GİAD üyelerinden oluşan turizm, yiyecek, içecek ve eğlence, hukuk, eğitim ve danışmanlık, finans sigorta, kuyumculuk, sağlık, tanıtım medya, tarım gıda ve hayvancılık sektörlerinin temsilcileri bir araya gelerek kartvizit alışverişinde bulundular. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli'nin konuşmacı olarak katıldığı programa, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, bir önceki dönem Başkanı Mehmet Alper Gürsoy, Mersin GİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve 50 üye katıldı. Burada konuşan Başkan Mehmet Serkan İzol, "MTOSB ile birlikte önümüzdeki günlerde birçok ortak projeye imza atacağız. Bugün hem bu projeleri değerlendirmek, hem de sizlere organize sanayi bölgelerinin yapısını anlatması için Sayın Başkanımız Sabri Tekli'yi konuk ediyoruz. Sanayi, kentlerin gelişimi açısından, istihdam oranları açısından oldukça önemli bir yapılanma. Mersin'de her geçen gün büyüyen sanayileşmeyi yakından takip ediyoruz. Bu büyümede Mersin Tarsus OSB Yönetim Kurulu'nun büyük payı var. Bu anlamda Sayın Tekli'nin şahsında tüm yönetim kurulu üyelerine ve geçmişte bu görevlerde bulunanlara Mersinliler adına teşekkür ederiz" dedi.
MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise 2003 yılında Başkan Vekili olarak görev yapmaya başladığı MTOSB'de 2009 yılında başkan olduğunu ve halen görevini sürdürdüğünü kaydetti. Tekli, "Ben başkan olduğumda 2. organize sanayi bölgesi yoktu. 2010 yılında alt yapı çalışmalarına başladığımız 2. bölgede kısa süre içerisinde fabrikalar yükselmeye başladı ve şu an 35 faal fabrikamız var. MTOSB olarak bütün kurumlarımız ile el ele vererek Mersin'e faydalı çalışmalar yapmak istiyoruz. Mersin'de kurumlar genellikle ferdi hareket ediyorlar ama sonuca ulaşan yok. Bunu bir bütün haline getirmeliyiz. Mersin tek vücut olarak bir bütün halinde hareket etmeye başladığı zaman kente yapılacak yatırımların önü açılır" diye konuştu.
3. Organize Sanayi Bölgesi'nde de sona doğru yaklaşıldığını vurgulayan Tekli, "3. bölgede kamulaştırma yapmayacağız. Mülkü bize ait bir bölge. Bürokratik işlemler biter bitmez alt yapı çalışmaları ile ilgili 6 ay kendimize süre koyuyoruz. Biz 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacak olan firmaların müracaatlarını ince eleyip sık dokuyoruz. Burada bir otomotiv yatırımının olabilmesi için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Böyle bir yatırımın Mersin'e kazandırılması kentin önünü açacak, istihdamı arttıracağı gibi, kentin ticari hayatına da büyük bir hareketlilik kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.
MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden de bahseden Tekli, "Biz şu anda 550 öğrenci, 40 öğretmen ile eğitim-öğretime devam ediyoruz. Bu okulu organize sanayi bölgemizin sınırları içerisine kurarken tek amacımız kalifiye eleman sıkıntısını gidermekti. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizden para almadan onlara hizmet veriyoruz. Yemek ve servis bedellerini bile MTOSB tarafından karşılıyoruz. Fakat ara eleman sıkıntısını gidermek için kurduğumuz bu okulumuzda şu an öğrencilerimiz mühendis olmayı hedefliyorlar. Üniversiteyi kazanma oranımız çok yüksek" şeklinde konuştu.
Sanayicilere güvendiklerinin altını çizen Tekli, "Bizler sanayiciler olarak OSB'ler bünyesinde iş yeri hakimlerinin stajyer olarak görev almalarını, fabrikalarımızda yaşananları yakından görmelerini istiyoruz. Bu hakimler iş yerlerindeki çalışma koşullarını gördükten sonra, iş mahkemelerinde daha doğru karar verebilirler diye düşünüyoruz. Mersin'in kurtuluşunun sanayide olduğunu düşünüyor ve merdiven altı, sigorta yapmayan, maaşlarda kesintiler yapan firmalar ile aramızdaki haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
Toplantı yapılan kartvizit alışverişinin ardından sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.