Meü Teknoloji Transfer Ofisi, Mersin Teknopark İçin De Hizmet Verecek
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, Teknopark çatısı altında "Teknoloji Transfer Ofisi" (TTO) kurulması zorunluluğu getirilmesi...
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, Teknopark çatısı altında "Teknoloji Transfer Ofisi" (TTO) kurulması zorunluluğu getirilmesi üzerine, Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde kurulu Teknoloji Transfer Ofisi'nin Mersin Teknopark için de hizmet vermesi amacıyla iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Teknopark hizmet binasında düzenlenen imza törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurum ve İşletici Ticaret A.Ş. (Mersin Teknopark) Genel Müdürü Özgür Durmaz ve modül koordinatörleri katıldı.
Çakacak: "Mersin Teknopark ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla kendini ispatlamıştır"
Protokolün imza töreninde konuşan Vali Çakacak, araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ev sahipliği yapan Teknopark ile bilgiyi üreten ve öğreten Mersin Üniversitesi'nin işbirliği içerisinde 298 büyük ölçekli ileri teknoloji projeyi tamamlayan, 159 proje üzerinde de çalışmalarını sürdüren Mersin Teknopark'ın ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla kendisini ispatladığını belirtti. Bunun en güzel örneğini ise Türkiye'de faaliyet gösteren 51 Teknopark içerisinde 2015 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi'nde değerlendirmeye alınan 39 Teknopark arasında 6'ncı sıraya yerleşerek gösterdiğinin altını çizen Çakacak, Mersin Teknopark'ın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkesi kutladı. Çakacak, 2013 yılında MEÜ bünyesinde kurulan ve 2015 yılından bu yana "TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Destek Programı" projesini hayata geçiren Mersin TTO'nun da aynı şekilde Mersin, Toros ve Çağ Üniversitelerinin işbirliği ve TÜBİTAK'ın desteği ile üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak ve daha ileri noktalara taşımak amacıyla yürüttüğü çalışmaların başarıyla sürdüğünü kaydetti.
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, Teknopark çatısı altında "Teknoloji Transfer Ofisi" kurulması zorunluluğu getirildiğini dile getiren Çakacak, MEÜ bünyesinde başarılı çalışmalara imza atan bir TTO bulunması dolayısıyla yeni bir ofis kurulması yerine imzalanacak protokol ile TTO'nun iki kurum arasında bir bağ oluşturmasını ve bu sayede daha başarılı çalışmalara imza atılmasını amaçladıklarını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Çamsarı ise Teknopark ve TTO'nun Mersin Üniversitesi için önemine değinerek, "Teknoloji Transfer Merkezi üniversitemizin sağ kolu ise Teknopark da sol koludur. Bu protokol sayesinde ortaya çıkan fikirlerin ticarileştirilmesi, fikir olmaktan çıkarak sanayi işbirliği ile üretiminin sağlanarak hayata geçirilmesi süreci daha da hızlı bir şekilde işleyecektir" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Çamsarı ile Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz tarafından işbirliği protokolü imzalandı.
İmza töreninin ardından Prof. Dr. Çamsarı "Sporcu Şehirler Daha Eğlenceli" temasıyla düzenlenen Shining Star Awards 2016 Eğlence Ödülleri Gala Gecesi'nde "Yılın Spor Etkinliği" dalında Türkiye birincisi olan "Mersin Tarih Safarisi Ligi Projesi" adına teslim aldığı ödülü Vali Çakacak'a takdim etti.
Öte yandan, Teknopark Yönetim Kurulu Aralık Ayı Olağan Toplantısı da Çakacak başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2015 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçları, Teknopark yeni yapılanma alanları ve İş Heyeti planlaması gibi gündem maddeleri görüşüldü.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.