Meü Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Açıldı

Meü Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Açıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ), koroner arter hastaları için 4 milyon lira bütçeyle Koroner Anjiyografi Ünitesi açtı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ), koroner arter hastaları için 4 milyon lira bütçeyle Koroner Anjiyografi Ünitesi açtı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ünitenin, teknoloji açısından türkiye'de ender merkezlerden biri olduğunu söyledi.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde açılan yeni Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin, hastanenin ikinci anjiyografi merkezi niteliğini taşıdığı bildirildi. Açıklamada, 10 adet yatak ve 2 adet koroner anjiyografi odasını bünyesinde barındıran, en üst teknolojiyle donatılan Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin, özellikle bölgede yaygın olarak görülen "koroner arter" hastalığının tedavisinde, hastalara umut olacağı kaydedildi.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'na bağlı Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin açılışı, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ile akademisyenlerin katılımıyla yapıldı. Açılışta, Anjiyografi Ünitesi'nin yapım sürecini anlatan bir fotoğraf gösterimi de sunuldu.

"Birden fazla koroner anjiyografi cihazımız oldu"

Açılışta konuşan Rektör Çamsarı, merkezin, yaygın bir hastalık olan koroner arter hastaları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de teknolojisi bakımından benzer merkezlerin az sayıda olduğunu, bölgede ise hemen hemen böyle bir yer olmadığını vurgulayan Çamsarı, "Bu üniteyi yaklaşık 4 milyon lira bütçeyle yaptırdık. Hastane bütçesi dışında bir bütçe kullanmaya özellikle dikkat ettik ki, iç işleyişi bozacak bir durum olmasın. Şimdi artık birden fazla koroner anjiyografi cihazımız oldu. Artık hastalarımızı hiç bir aksama olmadan alabileceğiz. Allah muhtaç etmesin, ama muhtaç olduğumuzda da güvenecek bir merkez var artık. Önce Mersinimize, sonra vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

Anjiyografi Ünitesi'ne sunduğu katkılar için Rektörü Ahmet Çamsarı'ya bir şükran plaketi sunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Özcan da aslında küçük bir yer gibi görünen Anjiyografi Merkezi'nin olağanüstü yüksek bütçeli ve yüksek teknolojili bir ünite olduğunu ve Türkiye'de örneğinin az bulunduğunu söyledi. Koroner arter hastalığının dünyada ve Türkiye'de ölüm oranları bakımından birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Özcan, "Hastalığın tedavisine yönelik en önemli parametrelerden biri koroner anjiyografidir. Bizler yeni açılan bu üniteyle Mersin'in ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Hastanemizi her geçen gün daha da ileriye götürmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Başhekim Prof. Dr. Duce de Prof. Dr. Özcan'a katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Törende daha sonra Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Merkezde gerçekleştirilen ilk anjiyo ameliyatı da Rektör Çamsarı, Prof. Dr. Özcan ve ekibi tarafından yapıldı. 55 yaşındaki kadın hastaya uygulanan anjiyo sonrası, hastanın sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi.

Meü Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Açıldı

Meü Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Açıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.