Midyat Ziyaret Köyü
Ziyaret Köyü haberleri, Midyat Ziyaret köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ziyaret köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Ziyaret köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Midyat Ziyaret köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ziyaret köyü son dakika gelişmeleri, Ziyaret köyüne özgü yemekler, Midyat Ziyaret köyünün tarihi, Ziyaret köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ziyaret köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ziyaret , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ziyaret köyü resimleri ve Ziyaret köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Ziyaret Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ziyaret, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallede Arapça konuşulmakta olup köy halkı, Ehl-i Sünnet Müslüman Araplardan oluşmaktadır.
Mahallenin medfun olan sahabe makamı, çevre köy ve bölgelerden çokça ziyaret edildiğinden köy "Ziyaret" namıyla meşhurdur. Burada Muhammed'in sahabelerinden, fetih seferlerinde öldürülen Muhammed Salim el-Ensar'ın türbesi bulunmaktadır. Osmanlı dönemine ait tarihi belge 1801 tarihli Diyarbekir Salnamesi'nde (Cild IV/209) Mardin/Midyat kazasında makamı bulunan ondan bahsedilmektedir.
Burada İslam'dan önce Hristiyan rahiplerinin barınağının olduğu ve Deyr-ül Abyaz (Beyaz Saray) denildiği ile ilgili rivayetler vardır.
VI. yüzyılda bölgeye İslam'ın yayılışı ile birlikte Halid bin Velid komutasındaki Müslüman Arap orduları bölgeyi fethetmişlerdi. Abbasiler döneminde önemli imar hareketlerine başlanmış, Harun Reşid zamanında da buradaki köylerin çoğu imar edilmiştir.
Arap kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Mahallenin gelenek ve görenekleri; sevinçli olaylarda Mevlid-i Nebevi (Arapça, ibn-i Hacer) okunması, Kur'an öğrenen çocukların Yasin suresine gelince yemek vermesi, görücü usulü kız isteme, nişan şerbeti ve düğün evi kurulması vs. En önemli olmazsa olmaz yemekleri; "kital" isimli içli köftesi, "Şambörek" denen etli gözlemesi, etli bulgur pilavı, yanında "metfune" isimli etli sebzeli yemeğidir. Eylül, ekim aylarında mahallenin en önemli bağlarını bağ bozumu yaparlar. En önemli bağ mevkileri: El-ĞARZ, KERM AZİZO, KERM ATİK, HALFEL KARM, ĞARZ KELEŞ, İTLEA BELLU, IMĞARIT ZIL O, GARZ HISSIK sayılabilir. Bu bağlarda en ünlü üzüm çeşidi MAZRUNAdır. Diğer üzüm çeşitleri: ZEYNEBİ, KARFOK, ZEYTİ, KERKÜŞ, DAFİRKELBE, HASANİ ve artık azalmış olmakla birlikte daha pek çok çeşit vardır. Çok çeşitli olan bu üzümlerden kuru üzüm, pekmez (DIBS/dims), pestil, cevizli sucuk yapılmaktadır.
Arap kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Mahallenin gelenek ve görenekleri; sevinçli olaylarda Mevlid-i Nebevi (Arapça, ibn-i Hacer) okunması, Kur'an öğrenen çocukların Yasin suresine gelince yemek vermesi, görücü usulü kız isteme, nişan şerbeti ve düğün evi kurulması vs. En önemli olmazsa olmaz yemekleri; "kital" isimli içli köftesi, "Şambörek" denen etli gözlemesi, etli bulgur pilavı, yanında "metfune" isimli etli sebzeli yemeğidir. Eylül, ekim aylarında mahallenin en önemli bağlarını bağ bozumu yaparlar. En önemli bağ mevkileri: El-ĞARZ, KERM AZİZO, KERM ATİK, HALFEL KARM, ĞARZ KELEŞ, İTLEA BELLU, IMĞARIT ZIL O, GARZ HISSIK sayılabilir. Bu bağlarda en ünlü üzüm çeşidi MAZRUNAdır. Diğer üzüm çeşitleri: ZEYNEBİ, KARFOK, ZEYTİ, KERKÜŞ, DAFİRKELBE, HASANİ ve artık azalmış olmakla birlikte daha pek çok çeşit vardır. Çok çeşitli olan bu üzümlerden kuru üzüm, pekmez (DIBS/dims), pestil, cevizli sucuk yapılmaktadır.Mardin il merkezine 40 km, Midyat ilçesine 26 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.