Milas Çamlıbelen Köyü
Çamlıbelen Köyü haberleri, Milas Çamlıbelen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamlıbelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çamlıbelen Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Milas Çamlıbelen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamlıbelen köyü son dakika gelişmeleri, Çamlıbelen köyüne özgü yemekler, Milas Çamlıbelen köyünün tarihi, Çamlıbelen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamlıbelen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çamlıbelen , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamlıbelen Köyü Resimleri ve Çamlıbelen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Çamlıbelen Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çamlıbelen , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.
Daha önce Yukarı Kalınağıl olarak geçen mahallenin günümüzdeki adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Mahallenin batısındaki bir tepede Sinuri Kutsal Alanın kalıntıları yer almaktadır. Dağların arasında izole bir yerde konumlanmıştır. Sinuri ismi Karca'dır. MÖ 4. yüzyılın sonuna kadar Pelekos ismindeki syngeneianın; bu tarihten itibaren bilinmeyen bir nedenden ötürü Pormunos ismini aldığı belirtilmektedir. Labraunda gibi müstakil bir kutsal alan iken MÖ 3. ya da 2. yüzyılda Mylasa'ya bağlanmıştır. Yılda bir kez bayram yapıldığı ve rahipliğin babadan oğula geçtiği bilinir. Tanrının elinde çift yüzlü balta tuttuğu anlaşılmıştır. Yazıtlara göre Hekatomnos bir sunak masası adamıştır. Kutsal bir koruluğa sahip olan kutsal alanın bir bölümünün Mylasa Ovası'nda yer aldığı bilinmektedir. Biri kutsal alanın hemen yakınında; diğeri güneyde olmak üzere iki köy kalıntısı tespit edilmiştir. Birine "Hiera Kome"; yani Kutsal Köy; dendiği bilinir. Aşağı Kalınağıl Köyü'nde (Kalınağıl, Milas) dikdörtgen bir kule; kutsal alanın yakınında ise bir rahip ailesine ait olduğu düşünülen büyük bir mezar yapısı vardır. Kutsal alan Bizans Dönemi'nde kiliseye dönüştürülmüştür.[1]
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.