Milli İrade Nöbeti, Milli Tefekkür Kaynağı
Dadaşlar, Demokrasi nöbetini bir milli tefekkür ortamına çevirdi. Milli irade buluşmasının 22'inci etabında Erzurum kent meydanında il Medya ve Sanat Camiası...
Dadaşlar, Demokrasi nöbetini bir milli tefekkür ortamına çevirdi. Milli irade buluşmasının 22'inci etabında Erzurum kent meydanında il Medya ve Sanat Camiası ve Akademisyenler bir araya gelerek, dadaşların milli coşkularını paylaştı, sohbet ve ziyaretlerle milli hassasiyetlere destek verdiler.
22'İNCİ BULUŞMA
Atatürk üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bünyamin Aydemir, ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Türkez, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Erzurum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Kara, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Yazar Şahin Torun, Bursa'dan gelerek milli iradenin dadaşça sesine güç katan, Erzurum'un düşünce önderlerinden Tarihçi Sadrettin Hızardere, TYB Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli, DABKON Genel Sekreteri Mahmut Akdağ, Erzurum'un ünlü fotoğraf sanatçısı Cem Bakırcı, Milli İrade Buluşmasının 22'inci etabında da bir aradaydı.
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'LE İSTİŞARE
Kent Meydanında AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'le de görüşen, Aydemir'le milli irade hassasiyetini paylaşan topluluk, muhtelif siyasi görüşlere mensup dadaşların oluşturduğu milli irade güç birliğinin gıpta edilir bir durum gösterdiğini, bunun bir gurur vesilesi olduğunu belirttiler.
TÜRKEZ VE AYDEMİR'DEN MİLLİ İRADE VE ERZURUM YORUMU
Nöbet sürecinde İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez TRT canlı yayınına katılarak, demokrasi nöbetinin dadaşça anlamını Türkiye'yle paylaştı. GSF öğretim Üyesi Bünyamin Aydemir de, milli irade nöbetlerinin kahramanlık mefhumunun karşılığı olduğunu vurgulayarak, "Türk Milleti milli refleksleriyle, küresel bir ders vermiş, millet olma bilincini en yüksek iman frekansıyla ortaya koymuştur. "dedi.
TEKİN'DEN DADAŞÇA DURUŞUN TARİFİ
Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin, "Yakutiye meydanında milli bir haykırış, milli bir duruş halindeki milli irade, Erzurumluluğun tarifidir. Dadaş nedir sualinin cevabı, kent meydanındaki duruştur. Vatan denildiğinde, bayrak denildiğinde, millet ve devlet denildiğinde akla gelen ilk şehir olmamız tesadüfi değildir." ifadeleriyle Erzurum'un duruşunu yorumladı.
Erzurum'un özellikle 1975-80'li dönemlerde fikir önderlerinden olan Tarihçi Sadrettin Hızardere de, "Dadaşların bu muazzez duruşu, tarihimizin ve milli iradenin her daim ilham kaynağı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.