Mıt Mühendislerinden Ucuz Ve Etkili Karbondioksit Yakalama Cihazı
Başta sanayide olmak üzere karbondioksitin bacalardan yakalanması ve hatta doğrudan havadaki karbondioksitin giderilmesi, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemenin de en önemli koşullarından biri olarak sayılıyor. Massachusetts Institute of Technol
Başta sanayide olmak üzere karbondioksitin bacalardan yakalanması ve hatta doğrudan havadaki karbondioksitin giderilmesi, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemenin de en önemli koşullarından biri olarak sayılıyor. Massachusetts Institute of Technology (MIT) mühendisleri de, bunu mümkün hale getirebilmek amacı ile başlattıkları çalışma kapsamında, günümüz teknolojilerinden çok daha az enerji harcayan ve daha az maliyetli olan bir karbondioksit yakalama cihazı yarattı.
Energy and Environmental Science (Enerji ve Çevre Bilimi) dergisinin haberine göre cihaz, bataryaya benzer şekilde çalışıyor. Elektrotların üzerinden geçen havadan karbondioksiti emen cihaz, kullanım yerine göre küçük ve büyük de yapılabiliyor. Bu da cihazın farklı karbondioksit emisyon kaynaklarında kullanılmasını kolaylaştırıyor.
Günümüzde yaygın kullanılan karbon yakalama tekniklerinden farklı olarak, geniş bir konsantrasyon aralığında çalışan bu cihaz, fabrika ve santral bacalarından karbondioksiti temizlemek veya hatta daha düşük seviyelerde bulunduğu atmosferden doğrudan çekmek için kullanılabilir.
BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.